Πως να δώσω αξία στη ζωή μου – Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα

Μην απορείτε για το θέμα του επαγγέλματος, γιατί κι αυτό χρειάζεται την ευφυΐα όσο και κάθε άλλος τομέας.

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα*

Έχετε ποτέ αντιληφθεί ότι τριγύρω μας υπάρχει ένα βασίλειο απεριόριστης δύναμης που μπορούμε να χρησιμοποιούμε προς όφελος μας; Η δύναμη αυτή μας περιβάλλει όπως η ατμόσφαιρα και ανήκει- όπως η ατμόσφαιρα στον καθένα και είναι διαθέσιμη σε όλους για κάθε καλή χρήση.

Για να μπορέσει η δύναμη αυτή να εισχωρήσει στην ύπαρξη σου και να μετατραπεί σε υγεία, ευημερία, έμπνευση η ότιδήποτε άλλο χρειάζεσαι, πρέπει να επικοινωνήσεις συνειδητά μαζί της. Είναι μια δύναμη απρόσωπη, αλλά αναζητά διαρκώς την ευκαιρία για να εκφραστεί μέσα από συγκεκριμένες προσωπικότητες, μέσα από σένα η από μένα, αρκεί να της το επιτρέψουμε.

Όλοι μας της το επιτρέπουμε αυτό κάποιες φορές, αλλά είναι σπάνιες. Χωρίς να κατανοούμε τι κάνουμε, της δίνουμε την ευκαιρία να μας «διαποτίσει» και τότε λέμε ότι μας ήρθε μια καλή έμπνευση- δίχως να ξέρουμε από πού- η ότι νιώθουμε πάρα πολύ καλά- χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό αν και είχαμε τριπλάσια δουλειά από άλλες μέρες η ότι τα πάντα «πηγαίνουν ρολόι» η ότι είχαμε μια φοβερή τύχη.

 Εκείνο που συνέβη στην πραγματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι για τον άλφα η βήτα λόγο, ήρθαμε σε επαφή έστω και για λίγο με την Συμπαντική Δύναμη. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος που να μας εμποδίζει να το κάνουμε αυτό διαρκώς, οπεδήποτε το θέλουμε και όχι μόνο περιστασιακά η κατά τύχη.

Δεν υπάρχει λόγος να μην εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας, έτσι ώστε να της επιτρέπει να λειτουργεί για μας η καλύτερα μέσα από μας, σε καθημερινή βάση. Δεν υπάρχει λόγος να μην αφήνουμε τη Δύναμη να μας δυναμώνει, να μας δίνει υγεία και ωραίο σώμα. Δεν υπάρχει λόγος να μην της επιτρέπουμε να υπερνικά τις δυσκολίες μας,  να εξαφανίζει τα λάθη μας- γιατί και αυτό μπορεί να το κάνει- να μας εφοδιάζει με καινούργιες και αυθεντικές ιδέες για τη δουλειά μας η για το σπίτι μας.

Δεν υπάρχει λόγος να μην της δίνουμε τη δυνατότητα να φέρνει στη ζωή μας όλα τα ωραία και χαρούμενα αγαθά που η Πρόνοια έχει προορίσει για μας. Δεν υπάρχει, με άλλα λόγια, κανένας λόγος που να εμποδίζει οποιονδήποτε άνθρωπο από το να γίνει αυτό  που ονομάζουμε «ευφυΐα»- σε κάθε τομέα, επιστήμης, τέχνης, μουσικής, τεχνολογίας, επαγγέλματος. Μην απορείτε για το θέμα του επαγγέλματος, γιατί κι αυτό χρειάζεται την ευφυΐα όσο και κάθε άλλος τομέας.

Εκείνος που έχει καινούργιες και πρακτικές ιδέες και δημιουργεί μια σπουδαία επιχείρηση, εξυπηρετώντας έτσι τον κόσμο και προσφέροντας εργασία σε πολλούς, είναι το ίδιο σημαντικός με έναν που είναι ιδιοφυία σε κάποιον άλλο τομέα της ζωής. Αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε «ιδιοφυία» είναι ένας άνθρωπος που συμβαίνει να έχει αυτή την ικανότητα της επικοινωνίας με την Μεγαλη  Συμπαντική Δύναμη.

Πάντως η προσωπική μου άποψη, είναι ότι μπορεί ο μέσος άνθρωπος και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες αν κατανοήσει τη δυνατότητα αυτή, να αρχίσει συνειδητά  να έρχεται σε επαφή με τη Δύναμη αυτή και να μετατρέπεται σταδιακά σε ιδιοφυία.

Πολλοί πιστεύουν ότι σε κάτι τέτοιο οφείλονται οι επιδεξιότητες που έχουν ορισμένοι στις « Καλές Τέχνες». Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι η Μεγάλη Δύναμη Ζωής είναι έτοιμη να μας βοηθήσει και σε κάθε καθημερινή, «πεζή» υπόθεση της ζωής μας.

  • M.D, Παθολόγος-Βελονιστής-Παραψυχολόγος, (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας)