Να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων ζητά ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού

Το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού καλεί τον Υπουργό Υγείας, τη Βουλή και τον ΟΣΑΚ, να παρέμβουν προς διόρθωση και αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της υποστελέχωσης, που αντιμετωπίζει ο κλινικός χώρος των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και που αναπόφευκτα, σημειώνει, θα επηρεάσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους ασθενείς.

Σε ανακοίνωση του, το Δ.Σ. του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού αναφέρει ότι την περασμένη Δευτέρα συζήτησε το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης του νοσηλευτικού κλάδου και της μη αντικατάστασης των αφυπηρετήσεων – παραιτήσεων.  

«Η πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε, ότι στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ για το 2024 έχουν εγκριθεί μόνο 30 νέες θέσεις Νοσηλευτικών Λειτουργών, έχει προκαλέσει την έντονη απογοήτευσή μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην απόφαση για λήψη μέτρων», αναφέρει ο Κλάδος. 

Αναφέρει περαιτέρω, ότι ο αριθμός, που έχει προϋπολογιστεί, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες που προκύπτουν για αντικατάσταση αφυπηρετήσεων – παραιτήσεων, αλλά ούτε και ανταποκρίνεται στον αριθμό νοσηλευτών που πρέπει να στελεχώνουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, μετά από σχετική μελέτη που διενεργήθηκε προς τον σκοπό αυτό.