Η υπομονή έχει τα όρια της! Η ΠΑΣΥΚΙ για τις συνθήκες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Στις αυξημένες ανάγκες ο Ο.Κ.Υπ.Υ. απαντά με ανεπαρκή παροχή υπηρεσιών, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΚΙ

Το συμβάν το βράδυ της 23ης Ιουνίου, όπου ασθενείς με διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας λόγω έλλειψης κλινών αναγκαστικά κοιμήθηκαν στον καναπέ και στο πάτωμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, αναδεικνύει με τον πιο βίαιο τρόπο την ανεπάρκεια του συστήματος ψυχικής υγείας σε ότι αφορά τη υλικοτεχνική υποδομή, τη στελέχωση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΚΙ.

 Οι ασθενείς που εισάγονται με διάταγμα νοσηλείας στο Ψυχιατρείο, προστίθεται, είναι άνθρωποι με αυξημένη ευαλωτότητα και αυξημένες θεραπευτικές ανάγκες που έχουν κριθεί από τον ψυχίατρο και από το δικαστήριο ότι λόγω ψυχοπαθολογίας προσωρινά δεν είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους και να πάρουν αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία τους. Πέρα από τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα εντατική ψυχιατρική θεραπεία των ασθενών που εισάγονται με διάταγμα νοσηλείας, απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις ειδικές συνθήκες νοσηλείας για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.
    Στις αυξημένες ανάγκες ο Ο.Κ.Υπ.Υ. απαντά με ανεπαρκή παροχή υπηρεσιών, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΚΙ και προσθέτει:
   Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών και εργαζομένων πότε θα δρομολογηθούν επιτέλους λύσεις;
   Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι εξέφρασε τη στήριξη της στην αυθόρμητη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας αλλά και την ετοιμότητα της για ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.