Αν κάνετε σήμερα λάθη…

Όταν αισθάνεστε την οργή να φουντώνει μέσα σας, αν αποφασίσετε αμέσως να την κρατήσετε, δε θα ξεσπάσει, αν όμως την αφήσετε και ξεσπάσει, δε θα μπορέσετε πιά να την συγκρατήσετε

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα*

«Έλα να τρέξουμε

στους κάμπους της ποίησης,

να γεννηθούμε

μέσα στη δημιουργία»

Το παρόν πρέπει να είναι ο χρόνος της συνειδητής, της φωτεινής πράξης, που αντλεί τη σοφία της από μαθήματα του παρελθόντος, αλλά που τονώνεται επίσης από όλες τίς δυνατότητες τού μέλλοντος. Να η τελειότητα: τα μαθήματα του παρελθόντος και το μέλλον  με τίς άπειρες υποσχέσεις του.

Αν  ξέρετε πως να ζήσετε στο παρόν εκφράζοντας τίς εμπειρίες του παρελθόντος και τα μεγαλεία του μέλλοντος πλησιάζετε τον αόρατο κόσμο. Δεν πρέπει ποτέ να αναλαμβάνετε οτιδήποτε χωρίς να έχετε διδαχθεί τίς δυνάμεις που βάζετε σε κίνηση. Γιατί το ουσιώδες είναι η αρχή. Είναι στην αρχή που μπαίνουν σε κίνηση οι δυνάμεις, κι αυτές οι δυνάμεις δε σταματούν στο δρόμο,  πηγαίνουν μέχρι το τέρμα.

Είστε σε ένα βουνό, έχετε κάτω από τα πόδια σας ένα πελώριο βράχο έτοιμο να κατρακυλήσει με το παραμικρό σπρώξιμο. Εξαρτάται από εσάς να τον αφήσετε ήσυχο η να τον σπρώξετε να κυλήσει. Αν το κυλήσετε , είναι αδύνατον στη συνέχεια να τον σταματήσετε: θα σας συντρίψει και θα πάρει και άλλους μαζί σας. Κι αν ανοίξετε τίς πόρτες ενός υδατοφράκτη, δοκιμάστε να δείτε αν μπορείτε να σταματήσετε το νερό.

Πάντοτε είναι εύκολο να βάζει σε κίνηση κανείς δυνάμεις η γεγονότα, είναι όμως πολύ δύσκολο να τα κατευθύνει, να τα προσανατολίσει, άρα να κυριαρχήσει σε αυτά.

Προτού να πείτε μια λέξη, να ρίξετε ένα βλέμμα, να γράψετε ένα γράμμα, να κάνετε το ξεκίνημα μιας πράξης, όλοι σας έχετε τίς εξουσίες, αλλά μετά τέλος, δεν είστε πιά παρά ο θεατής  και καμιά φορά μάλιστα το θύμα. Είτε είναι στο φυσικό επίπεδο, στο αστρικό επίπεδο η στο νοητικό επίπεδο, ο νόμος είναι ο ίδιος.

 Όταν αισθάνεστε την οργή να φουντώνει μέσα σας, αν αποφασίσετε αμέσως να την κρατήσετε, δε θα ξεσπάσει, αν όμως την αφήσετε και ξεσπάσει, δε θα μπορέσετε πιά να την συγκρατήσετε. Κι αυτό αληθεύει ακόμη για μερικές ιδέες: αν τίς αφήνετε να εγκατασταθούν  μέσα σας, δε θα μπορέσετε πια  να τίς ξεριζώσετε.

Λοιπόν, να είστε άγρυπνοι, μην ξεχνάτε ποτέ ότι στην αρχή έχετε την αληθινή εξουσία. Προτού αναλάβετε μια επιχείρηση κάποιας σημασίας, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να συγκεντρωθείτε, να ενωθείτε με τον αόρατο κόσμο ώστε να έχετε τίς καλύτερες συνθήκες για να ενεργήσετε.

 Όταν κανείς είναι ταραγμένος, σε αταξία, δεν μπορεί παρά να κάνει λάθη, να μπερδεύει τα πράγματα ή να τα καταστρέφει. Κι αυτό συμβαίνει συχνά: ενεργεί κανείς απότομα, στα τυφλά, και τα αποτελέσματα δεν είναι περίφημα. Για να ενεργείτε σωστά, πρέπει αρχικά να αναζητήσετε το φως. Αυτό άλλωστε είναι αλήθεια ήδη για το φυσικό επίπεδο: όταν ξυπνήσετε τη νύχτα από κάποιο θόρυβο, από κάτι που έσπασε πέφτοντας η από κάποιον που μπήκε μέσα στο δωμάτιο, θα τρέξετε έτσι στα σκοτεινά να δείτε τι συμβαίνει; Όχι, ξέρετε ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να ανάψετε μια λάμπα για να δείτε και στη συνέχεια ενεργείτε. Αν κάνετε σήμερα λάθη σ’ έναν ορισμένο τομέα, είναι γιατί στο παρελθόν, χωρίς να το αντιληφθείτε, είχατε χαράξει ελαττωματικά αποτυπώματα. Είναι πολύ δύσκολο να διορθώνει κανείς στο παρόν τα λάθη που έκανε στο παρελθόν, είναι όμως εύκολο να μάθουμε να τυπώνουμε σωστά και καινούργια αποτυπώματα.

  • M.D, Παθολόγος-Βελονιστής-Παραψυχολόγος, (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας)