14 τα σημερινά κρούσματα στην Κύπρο

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,387 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, την Πέμπτη (13/8). 

Τα κρούσματα προέκυψαν από τις ακόλουθες διαδικασίες: 

 • Τα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν από την τυχαία δειγματοληψία 10,000 ατόμων:  (Συνολικά παγκύπρια διεκπεραιώθηκαν 631 εργαστηριακές διαγνώσεις. Τα 8 κρούσματα είναι από δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου και προέκυψαν την ανάλυση 463 δειγμάτων).
 1. Το 1 άτομο είναι από την Πάφο με συμπτώματα
 2. Το 2ο άτομο είναι από την Πάφο, χωρίς συμπτώματα
 3. Ένα άτομο χωρίς συμπτώματα από την Λάρνακα
 4. Δύο άτομα χωρίς συμπτώματα από την Λεμεσό. Πρόκειται για ζευγάρι.
 5. Τα άλλα τρία άτομα είναι από την Λευκωσία χωρίς συμπτώματα. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους.
 • Τα επιπλέον 2 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από πτήσεις:
 1. Συγκεκριμένα πρόκειται για ζευγάρι, Κύπριοι, που επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη στις 12/8 και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο και ήταν ασυμπτωματικοί
 • Τα άλλα 4 νέα κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 3 έκαναν το τεστ ιδιωτικά:
 1. Το ένα άτομο προέκυψε από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Συνδέεται με το κρούσμα από τις ΗΠΑ
 2. Το 2ο έκανε το τεστ με ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι επαφή με άλλο μέλος της οικογένειάς του που επίσης βρέθηκε θετικό στον ιό.
 3. Τα άλλα 2 είναι κρούσματα με ιδιωτική πρωτοβουλία και συνδέονται με την επαφή του κρούσματος που εντοπίστηκε στο pool party. Συνολικά στις επαφές του εν λόγω προσώπου από το πάρτι είναι μέχρι στιγμής 5 άτομα.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,305.