Προβληματίζουν οι αλυσίδες μετάδοσης στην Κύπρο

Ανησυχία προκαλούν οι αλυσίδες μετάδοσης του COVID 19, με τον ιό να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στις διάφορες συναθροίσεις πολιτών.  

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχεται στα 1,291,

Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό προκαλούν στο Υπουργείο Υγείας τα άτομα που εντοπίζονται θετικά στον ιό και είχαν πολυάριθμες στενές επαφές, γεγονός που συντείνει στη διασπορά του ιού και δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο της ιχνηλάτησης.

Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, εντοπίστηκαν άτομα με συμπτώματα, που απέφυγαν να αυτοπεριοριστούν προλαβαίνοντας να προσβάλουν άτομα είτε από το προσωπικό, είτε από το εργασιακό τους περιβάλλον.

«Φέτος, οι διακοπές είναι διαφορετικές. Τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, φοράμε τις μάσκες μας. Διασκεδάζουμε με προσοχή και σπάζουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», ανέφερε σε μήνυμα του ο Υπουργός Υγείας, ενώ με νέο διάταγμα του, Υπουργού, όσοι πολίτες αφικνούνται από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δεύτερη μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό, 48 ώρες πριν τη λήξη του αυτοπεριορισμού τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×