Ποιος είναι ο δικός μου ρόλος

«Στις λειτουργίες Των κήπων Σού χαρίζω την αγάπη»

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα*

Να ο ρόλος μου: Να διορθώνω και να επανορθώνω όλα όσα οι άλλοι έχουν καταστρέψει. Και με το να δεχτώ να το κάνω, πιστεύετε ότι αυτό είναι μια λύση;

 Όχι, θα είναι χειρότερα. Όσο οι άνθρωποι δεν έχουν υποφέρει, όσο δεν θα έχουν  τίποτε καταλάβει, θα είναι χειρότερα. Πρέπει λοιπόν να τους αφήσει κανείς λίγο για να υποφέρουν να αντιληφθούν ότι πρέπει  να σωφρονιστούν και να αναπτύξουν την ικανότητα τους να διακρίνουν. Αν εξομαλύνετε όλες τους τις δυσκολίες, δεν θα έχουν ποτέ μιας ακριβή άποψη της κατάστασης τους και της θέσης τους, δεν θα εκτιμήσουν ποτέ την αξία των πραγμάτων, θα μείνουν αιώνια ασυνείδητοι και αχάριστοι. Είναι αυτό που πολλοί γονείς δεν έχουν καταλάβει. Υπό το πρόσχημα ότι αγαπούν τα παιδιά τους, δεν τα αφήνουν ποτέ να υποφέρουν και να τσουρουφλιστούν λίγο για να πάρουν ένα μάθημα. Στο παραμικρό εμπόδιο είναι παρόντες για να τακτοποιήσουν τα πάντα.

Λοιπόν, όχι, δεν είναι αυτό η αγάπη. Πρέπει να βοηθάει κανείς τους ανθρώπους, αλλά δίνοντας τους εξηγήσεις, φωτίζοντας τους, και στη συνέχεια, όταν αρχίζουν να συνειδητοποιούν την κατάσταση και να υποφέρουν, μπορεί κανείς να προσπαθήσει να τους αφαιρέσει τα βάρη.

Ναι, γιατί τη στιγμή εκείνη θα εκτιμήσουν τη βοήθεια που θα τους δώσουν και θα γίνουν συνετοί, σώφρονες, θα πάρουν σωστές αποφάσεις. Αν δεν ενεργείτε έτσι, όχι μόνο δεν κάνετε καλό σε κανέναν, αλλά ενθαρρύνετε τις τρέλες, τα εγκλήματα και όλες τις παρεκτροπές.

 Όταν έχει κάνει κανείς το παν για να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του με το να εγκαταλειφθεί σε κατώτερες οντότητες που έχουν συμφέρον να βλάψουν τους ανθρώπους, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του και να πει: «Α δεν εργάστηκα όπως θα έπρεπε, δεν μελέτησα καλά» και να πάρει στα χέρια του την κατάσταση για να επανορθώσει τα πράγματα. Ασφαλώς χρειάζεται καιρός.

 Όταν για αρκετά χρόνια έχει κανείς παραμορφώσει τον εγκέφαλο του με ένα σωρό ακατάστατες, ανισόρροπες σκέψεις και δραστηριότητες, πως θέλετε να τον αποκαταστήσει μέσα σε μερικά λεπτά;

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους νόμους: πέρασαν τη ζωή τους με το να κάνουν βλακείες, κι όταν αποφασίζουν να πάρουν μιαν άλλη κατεύθυνση, φαντάζονται ότι κάποιος μπορεί να διορθώσει μέσα σε πέντε λεπτά όλες τις ζημιές που αυτές οι βλακείες προκάλεσαν μέσα τους. Μπορούν να φαντάζονται ότι θέλουν, όμως δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο.

 Όπως χρειάστηκε πολύς καιρός για να αυτοκαταστραφούν, χρει8άζεται επίσης και πολύς καιρός για να αποκατασταθούν.

 Όμως οι άνθρωποι είναι πραγματικά τόσο πολύ αφελείς. Πιστεύουν ότι είναι δυνατό να επανορθώσουν διαμιάς αυτό που παραμόρφωναν επί χρόνια ολόκληρα. Και αν ένας Δάσκαλος δεν είναι ικανός να μεταμορφώσει σε μια μέρα ένα διεφθαρμένο ή έναν εγκληματία σε άγιο, τότε, αυτός δεν είναι Δάσκαλος. Για κοιτάξτε αυτό το συλλογισμό.

Εδώ και χρόνια σας έδωσα πολλές μεθόδους εξαγνισμού και προστασίας με το φώς, με τα χρώματα, ώστε να κατορθώσετε να σχηματίσετε γύρω σας ένα αδιαπέραστο εμπόδιο για τα κακά όντα. Γι’ αυτό πρέπει να εργάζεστε πραγματικά με το φώς, και με το διαλογισμό, την προσευχή, να κάνετε να εισέρχεται αυτό το φως μέσα σας.

  • M.D, Παθολόγος-Βελονιστής-Παραψυχολόγος, (Πρόεδρος Παγκύπριου Ομίλου Παραψυχολογίας)