Ο YouTuber Mikeius και ο Καθηγητής Μπαζιώτης έρχονται στο sCyenceFair 2024

Το Φεστιβάλ Επιστήμης sCΥence Fair του Ινστιτούτου Κύπρου πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας τον Καθηγητή Ιωάννη Μπαζιώτη, μέλος της αποστολής Antarctic Search for Meteorites (ANSMET) στην Ανταρκτική και τον γνωστό YouTuber και Video Creator Mikeius.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 10:30, ο καθηγητής Ιωάννης Μπαζιώτης μας μεταφέρει στον κόσμο των πλανητών και των αστεροειδών, μέσα από μια συναρπαστική παρουσίαση, με τίτλο «Η Ανταρκτική ως τόπος αναζήτησης των ιχνών του διαστήματος».

Ο καθηγητής Μπαζιώτης θα μιλήσει για την εμπειρία του, ως μέλος της αποστολής ANSMET (χρηματοδοτούμενης από τη NASA), ενώ μετά το τέλος της διάλεξης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν, να φωτογραφήσουν και να ψηλαφήσουν πραγματικούς μετεωρίτες από τη μοναδική συλλογή του.

Στις 12:00 ακριβώς σκυτάλη παίρνει ο διάσημος YouTuber Mikeius, ο οποίος μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον Charlie, θα βρίσκονται στο Ινστιτούτο Κύπρου, την, για ένα διασκεδαστικό επεισόδιο What the Fact, που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τόσο το κοινό, όσο και οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο sCYence Fair 2024, θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον αγαπημένο YouTuber, να υποβάλουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Το sCYence Fair διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Μέγας Χορηγός: Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, ExxonMobil, Cyta, PlaCe-ITN, XM

Χορηγός: Medochemie, Muskita Aluminium Industries Ltd

Υποστηρικτές: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Nutty Scientists Cyprus, Robotex Cyprus, Engino, BirdLife Cyprus, Πλανητάριο Κύπρου.

Social: Facebook & Instagram @scyencefair