Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του σωστού timing  

Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο σωστά και στην κατάλληλη στιγμή!

Ποια είναι όμως αυτή η στιγμή? Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις, απαντούν οι επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα και βρήκαν ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις πράγματα που εξασφαλίζουν υγεία και ευεξία

Τι ώρα θα ζυγιστείς;

Μια φορά την εβδομάδα και να είναι Τετάρτη! Πολλοί «ξεφεύγουν» το Σαββατοκύριακο και αν ζυγιστούν τη Δευτέρα θα πάθουν σοκ! Στη μέση της εβδομάδας, η ένδειξη της ζυγαριάς είναι πιο ρεαλιστική ως το πραγματικό βάρος, Η ώρα δεν έχει τόση σημασία, αρκεί να είναι η ίδια κάθε φορά που ζυγιζόμαστε.

Τι ώρα θα πιεις καφέ;

Όταν ξυπνάμε το πρωί, ο οργανισμός ξεκινά τη παραγωγή της κορτιζόλης, της ορμόνης που αποτελεί τη φυσική «καφεΐνη» του σώματος. Η παραγωγή κορτιζόλης κορυφώνεται μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Αν πιούμε καφέ εκείνη την ώρα, αναστέλλουμε αυτή τη φυσική διαδικασία και ουσιαστικά θα αργήσουμε να «ξυπνήσουμε», αναζητώντας και δεύτερο καφέ! Οπότε καλύτερα πιούμε καφέ νωρίτερα ή αργότερα.

Τι ώρα θα κάνεις σιέστα;

Πολλές επιστημονικές απόψεις συμφωνούν πως ο μεσημεριανός ύπνος είναι αναζωογονητικός για σώμα και πνεύμα. Η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι. Είναι η καλύτερη ώρα για να βοηθηθεί η πέψη του μεσημεριανού και δεν είναι πολύ αργά ώστε να «ξαγρυπνήσεις» το βράδυ. Είκοσι λεπτά είναι αρκετά για το μεσημεριανό υπνάκο, το πολύ μισή ώρα. Αλλιώς μπαίνεις στο στάδιο του βαθύ ύπνου και όταν πια ξυπνήσεις, ο εγκέφαλος θα υπολειτουργεί!

Τι ώρα θα κάνεις διάλειμμα στη δουλειά;

Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα συντείνουν στο ότι το διάλειμμα είναι απαραίτητο για να είναι κανείς παραγωγικός. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε πως τα πιο αποτελεσματικά διαλείμματα κατανέμονται ως εξής στην 8ωρη εργασία: Ένα διάλειμμα 15 λεπτών μια ώρα αφότου ξεκινά η εργασία, μισή ώρα διάλειμμα για φαγητό και άλλα 15 λεπτά, μια ώρα πριν σχολάσεις.

Τι ώρα θα γυμναστείς;

Πολύς λόγος έχει γίνει για το πότε πρέπει να αθλείται κανείς. Οι ειδικοί φαίνεται να καταλήγουν πως η καλύτερη ώρα είναι το πρωί. Αυτό γιατί το πρωινό πρόγραμμα άσκησης έχει περισσότερες πιθανότητες να τηρηθεί, ενώ η βραδινή γυμναστική μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Αν βέβαια το πρωί είναι τελείως αδύνατο, τότε καλύτερα βράδυ παρά καθόλου!

Τι ώρα θα πας στο γιατρό;

Αν επιλέξεις το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού, τότε θα εξυπηρετηθείς άμεσα και δεν θα σπαταλήσεις καθόλου χρόνο στην αίθουσα αναμονής. Αν το ραντεβού σου είναι σε νοσοκομείο, λάβε υπόψη το ενδεχόμενο να χρειαστείς εξετάσεις σε άλλο τμήμα (πχ εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία κλπ) και ενημερώσου για τις ώρες λειτουργίας των αντίστοιχων τμημάτων, ώστε να μη χρειαστεί να πας και να έρθεις πολλές φορές.