ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. :Το μοντέλο του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει αποτύχει!

Με αφορμή την παραίτηση του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Ο.Κ.Υπ.Υ. η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι με ανακοίνωση του Δ.Σ. της, κρούει εκ νέου το κώδωνα του κινδύνου, όπως κατ´ επανάληψη έπραξε στο παρελθόν προειδοποιώντας έγκαιρα για όλα αυτά που διαδραματίζονται στην παρούσα.

Προστίθεται στην ανακοίνωση:

Η ανάλυση των δεδομένων σε σχέση με την ευρωστία, την εικόνα και τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων που διαμορφώθηκαν ή/ και διαμορφώνονται δεν επιτρέπει σε κανένα να θεωρεί ότι το εγχείρημα της δημιουργίας του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει πετύχει μετά την παρέλευση πέρα των 4 χρόνων ύπαρξης του.

Η προβληματική σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι μεταξύ της κεντρικής και περιφερειακών διευθύνσεων διαμάχες σε σχέση με τις αρμοδιότητες εκάστου, η προσπάθεια πλήρους αποστασιοποίησης από το Υπουργείο Υγείας, η άγνοια σε θέματα Διοίκησης Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, έχουν επιφέρει σοβαρότατα πλήγματα στα τελευταία με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης τους.

Κανένας Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου δεν έχει αλλάξει τόσους πολλούς Προέδρους διοικητικού συμβουλίου και Εκτελεστικούς Διευθυντές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια είναι δημόσια περιουσία, αποτελούν πυλώνα κοινωνικής ισότητας και καθοριστικό παράγοντα ευημερίας του πληθυσμού. Αν καταρρεύσουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα καταρρεύσει και το Γενικό Σύστημα Υγείας.

Το μοντέλο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας με βεβαιότητα έχει αποτύχει και όταν κάτι νοσεί σίγουρα υπάρχουν και οι αιτίες, καθώς και οι θεραπείες.

Καλούμε τη Εκτελεστική και Κοινοβουλευτική Εξουσία όπως ψάξει και αναγνωρίσει τις αιτίες αυτές και προχωρήσει άμεσα σε θεραπεία, μέσω της αναθεώρησης του μοντέλου διαχείρισης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα; – Γιατί δεν πρέπει...

Ένας οδοντίατρος αποκάλυψε τον εκπληκτικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να πιάνετε το μπουκάλι με το στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών...
×