Μη παραδοχή σε 12 κατηγορίες απάντησε ο γιατρός στην υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Μη παραδοχή στις 12 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου σχετικά με υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε ασθενείς του, απάντησε ο γιατρός, ηλικίας 53 ετών, από τη Λάρνακα, .

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο 53χρονος απάντησε «δεν παραδέχομαι» στις 12 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.
 
Συγκεκριμένα, οι έξι κατηγορίες αφορούσαν το ένα άτομο που απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, αφού μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως ο ασθενής εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ότι είχε εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι άλλες έξι κατηγορίες αφορούν δεύτερο ασθενή που έχασε τη ζωή του, ενώ νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και εμφανιζόταν ότι ήταν εμβολιασμένος μέσω του συγκεκριμένου γιατρού, ωστόσο φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί.
 
Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο 53χρονος αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του να τοποθετηθεί στον κατάλογο stop list και να υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δεν έφερε ένσταση στους περιοριστικούς όρους που επέβαλε το Κακουργιοδικείο στον 53χρονο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις και ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε επίσης την 11η Απριλίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.