ΠΑΣΣΠ: Η πολιτεία να ενισχύσει τα υφιστάμενα μέτρα για υποστήριξη των ευπαθών ομάδων

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων αναφέρει

«Είναι με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση που βλέπουμε ότι τα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για την αναχαίτιση και την αντιμετώπιση της πανδημίας έφεραν αποτέλεσμα και από σήμερα μπαίνουμε στην δεύτερη φάση χαλάρωσης και σταδιακής άρσης των μέτρων αυτών.

Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις εγκάρδιες μας ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες υγείας αλλά και όσους άλλους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, ενώ ταυτόχρονα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας που τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα αυτά.

Στην κρίσιμη αυτή καμπή που βρισκόμαστε θα πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της επιδημιολογικής ομάδας, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής όπως είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους και η τήρηση των αποστάσεων.

Οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση πιθανόν να έχει αρνητικά αποτελέσματα καθώς δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμα από τον ίο, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς πιθανόν να είναι μαζί μας ακόμα και μετά την εξεύρεση εμβολίου.

Ταυτόχρονα, αναμένουμε από την πολιτεία όπως συνεχίσει την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ενισχύοντας τα υφιστάμενα μέτρα και τα ειδικά σχέδια στήριξης που έχουν εξαγγελθεί ή ακόμα και αναθεωρώντας κάποια από αυτά».