Εμβόλια και Εμβολιασμοί» στην εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία»

Το θέμα των εμβολίων, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, η διαδικασία και τα διάφορα δοκιμαστικά στάδια μέχρι την τελική έγκριση τους από τις αρμόδιες Αρχές, θα απασχολήσουν την εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 23:00, από το ΡΙΚ1.

Την εκπομπή συντονίζει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου, Κώστας Ν. Παπανικόλας, ενώ το ρόλο της παρουσιάστριας αναλαμβάνει η Νατάσα Καυκαλιά, Λειτουργός του Ινστιτούτου Κύπρου.

Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή οι Γιώργος Χριστοφίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου και Καθηγητής Μεταδοτικών Ασθενειών και Ανοσίας, Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και Γιώργος Παυλάκης, διακεκριμένος γιατρός-ερευνητής στο τμήμα Ανθρώπινων Ρετροϊών,  στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκινου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία», που αποτελεί μια συμπαραγωγή του ΡΙΚ και του Ινστιτούτου Κύπρου, στοχεύει στην ανάλυση καίριων και επίκαιρων ζητημάτων, που απασχολούν την κοινωνία, μέσα από επιστημονική προσέγγιση, έρευνες, συμπεράσματα και εισηγήσεις. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την ελληνόφωνη διασπορά, θα επιχειρούν κάθε φορά να δώσουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις με απλή και κατανοητή γλώσσα.

Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στην εκπομπή αποστέλλοντας τις δικές του ερωτήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή epistimi&[email protected] ή στη σελίδα στο Facebook @EpistimiKaiKoinonia.

Η εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία» θα προβάλλεται από το ΡΙΚ1 και το Δορυφορικό Πρόγραμμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στις 11 το βράδυ και σε επανάληψη την Κυριακή.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΡΙΚ: http://cybc.com.cy/live-tv/%cf%81%ce%b9%ce%ba-1/

Χορηγός της εκπομπής η φαρμακοβιομηχανία Medochemie.