Διαδικτυακή Συζήτηση «Η εξέλιξη της πανδημίας, τρόποι αντιμετώπισης, συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία»

Σειρά Διαδικτυακών Συζητήσεων, με θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα, εγκαινιάζουν το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κύπρου (ΕΕΙΚ /CREF) και το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ).

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί θα επιχειρήσουν μέσα από επιλεγμένες εισηγήσεις και συμπεράσματα ερευνών να αναλύσουν επίκαιρα ζητήματα, δίνοντας παράλληλα ολοκληρωμένες απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, με απλή και κατανοητή γλώσσα.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, θα επικεντρωθεί στην πανδημία του Covid-19 και τις επιπτώσεις σε ποικίλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στην Κύπρο, την Ευρώπη και παγκόσμια. 

Η πρώτη διαδικτυακή εκπομπή, με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας, τρόποι αντιμετώπισης, συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, στις 16:00.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Κώστας N. Παπανικόλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, και σε αυτή συμμετέχουν ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας & Λοιμωξιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, o Πέτρος Καραγιάννης, Καθηγητής Μικροβιολογίας & Μοριακής Ιολογίας, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Γιώργος Χριστοφίδης Καθηγητής Μεταδοτικών Ασθενειών & Ανοσίας, του Ινστιτούτου Κύπρου & Imperial College London.

Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στα πιθανά σενάρια εξέλιξης της πανδημίας, επιδημιολογικά και ιατρικά, καθώς και ζητήματα κοινωνικής και πολιτικής προστασίας. Το πάνελ των ειδικών θα αναλύσει επίσης, θέματα μετάλλαξης του ιού, ανοσίας, πιθανού εμβολίου και αποτελεσματικότητας του, «καλά» αλλά και «επίφοβα» σενάρια για το μέλλον και πως αυτά επηρεάζουν Ελλάδα και Κύπρο.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση μέσα από τις παρακάτω πλατφόρμες:

•    Live Streaming από το κανάλι του Ινστιτούτου Κύπρου στο YouTube: https://youtu.be/-nxdmScncN0


•    Live Streaming από τη σελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου στο Facebook: https://www.facebook.com/CyprusInstitute/

Η σειρά έχει χορηγό τηΦαρμακοβιομηχανίαMedochemie.

Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά των διακεκριμένων ομιλητών στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κύπρου: https://bit.ly/36OJOcP