Αναστέλλεται η σημερινή 24ωρη απεργία των νοσηλευτών

geniko-nosokomeio-leykosia
geniko-nosokomeio-leykosia

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και οι Κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν πριν από λίγο να αναστείλουν τη 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον ΟΚΥπΥ και μετά την πρόταση που παρουσίασε γραπτώς ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μάριος Παναγίδης με την οποία ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι άμεσες ανάγκες σε νοσηλευτές.

Ο ΟΚΥπΥ παρουσίασε βελτιωμένη πρόταση, η οποία προνοεί, ανάμεσα σε άλλα την άμεση πρόσληψη 160 νοσηλευτών με ταχείς διαδικασίες καθώς επίσης και τον καθορισμό συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων για τις υπόλοιπες 145 κενές θέσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.

Οι συντεχνίες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θετική έκβαση του θέματος, τονίζουν ότι θα συνεργαστούν για την πλήρη υλοποίησή της και καλούν την επίσημη πλευρά να τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας για το καλό των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των ασθενών.

Η συμφωνία προνοεί άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών για τις ανάγκες των θαλάμων και τις αφυπηρετήσεις, καθώς επίσης και για τον διαχωρισμό των ΤΑΕΠ και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, για την Ψυχική Υγεία και τις νέες υπηρεσίες.