5.000 προστατευτικές μάσκες ως ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς το ιταλικό λαό

Την αλληλεγγύη, μια από τις βασικές αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδεικνύει η κίνηση του κ. Μάριου Ηλιάδη, πρώην Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και γνωστού Ευρωπαϊστή,  να προσφέρει στον Πρέσβη της Ιταλίας στη Λευκωσία, Andrea Cavallari, 5.000 προστατευτικές μάσκες, την παραμονή της Εθνικής Επετείου της χώρας.

Στόχος της δωρεάς, η ενίσχυση των προσπαθειών του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο κ. Ηλιάδης ανακοίνωσε την απόφαση του στα μέσα Απριλίου, όταν η Ιταλία έθαβε μαζικά, κατά εκατοντάδες τους νεκρούς της – θύματα του κορωνοϊού – στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις συγκινητικές και άοκνες προσπάθειες των Ιταλών επαγγελματιών υγείας, και εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του, για το σθένος το οποίο επέδειξε ο δοκιμαζόμενος λαός της Ιταλίας.

Η  δωρεά των 5.000 προστατευτικών μασκών έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τον αγώνα ζωής του  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του φονικού ιού.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κ. Ηλιάδη, για τη γενναιόδωρη προσφορά του, μια απτή πράξη συμπαράστασης ενός Κύπριου πολίτη προς τους Ευρωπαίους συμπολίτες του, σε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες, για τον ιταλικό λαό, συνθήκες.