Ãéáôñïß êáé íïóçëåõôÝò åñãÜæïíôáé ìÝóá óôçí ìïíÜäá åíôáôéêÞò èåñáðåßáò (ÌÅÈ), ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ëåõêùóßáò, üðïõ íïóçëåýïíôáé áóèåíåßò ìå COVID-19, ÐáñáóêåõÞ 23 Áðñéëßïõ 2021. Ç öùôïãñÜöïò ôïõ ÊÕÐÅ ÊÜôéá ×ñéóôïäïýëïõ ìå ôï öùôïãñáöéêü ôçò öáêü áëëÜ êáé ìå ôç ãñáöÞ ôçò, áðïôõðþíåé ôç ìåãÜëç ìÜ÷ç ãéá ôç æùÞ ðïõ äßíåôáé êÜèå ìÝñá, êÜèå íý÷ôá, êÜèå óôéãìÞ, óôï ñåðïñôÜæ ðïõ áêïëïõèåß. http://www.cna.org.cy/webnews.aspx?a=e09490680c644fca97c4b78a0261a6fe

ΟΣΑΚ: Άκρως υποτιμητική και ανάρμοστη
η συμπεριφορά του προέδρου του ΟΚΥπΥ

Άκρως απαξιωτική κρίνει το Δ.Σ. της ΟΣΑΚ τη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΚΥπΥ σε τηλεδιάσκεψη την οποία είχαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΣΑΚ:  «Με ιδιαίτερη απογοήτευση ο Πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών ήρθε αντιμέτωπος με την απρεπή, άκρως υποτιμητική και ανάρμοστη συμπεριφορά του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, κ. Χρίστη Λοϊζίδη, γεγονός δυστυχώς το οποίο δε συνέβη για πρώτη φορά σε συναντήσεις της ΟΣΑΚ με τον ΟΚΥπΥ.

Τέτοιες συμπεριφορές, χαρακτηρισμοί και προσβολές δεν περιποιούν τιμή σε κανένα και σίγουρα υποβαθμίζουν το επίπεδο το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τη συνεργασία του οργανωμένου κινήματος των ασθενών με τη διοίκηση του κρατικού οργανισμού ο οποίος έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ο συγκεντρωτισμός και η αυθαίρετη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ οδηγεί δυστυχώς τα ΔΝ σε μαρασμό και σε τρομερά αδιέξοδα που θα έχουν τραγικά αποτελέσματα στη βιωσιμότητά τους. Η ΟΣΑΚ δεν αμφισβητεί ότι οι λειτουργού του ΟΚΥπΥ εργάζονται και προσπαθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή ότι έχουν λυθεί όλα ή ακόμη ότι δε δικαιούται να ασκεί κριτική και να εκφράζει παράπονα τεκμηριωμένα. Πολύ περισσότερο δε δίνει δικαίωμα στους επικεφαλής του ΟΚΥπΥ να μη δέχονται τεκμηριωμένη κριτική από τους μόνους σύμμαχους τους από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβαν.

Η ΟΣΑΚ αναντίλεκτα αποτελεί ένα δυνατό και αξιόπιστο κίνημα το οποίο χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων των φορέων του τόπου και των πολιτών. Χρέος της η ανάδειξη των προβλημάτων, των κενών και παραλείψεων, ώστε μέσα από παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες εισηγήσεις να προωθούνται βελτιωτικές ενέργειες και δράσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς στα θέματα της δημόσιας υγείας.

Ένδειξη έλλειψης σεβασμού αποτελεί η άρνηση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ να δεχθεί την οποιαδήποτε καλώς ασκούμενη κριτική. Υποτιμητικά και ειρωνικά υπεδείχθη μάλιστα στον Πρόεδρο της ΟΣΑΚ ότι σε περίπτωση που θεωρεί ότι μπορεί να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντα τους να αναλάβει ο ίδιος.

Πραγματικά το κίνημα των οργανωμένων ασθενών εκφράζει τη λύπη του που αναγκάστηκε να διακόψει την τηλεδιάσκεψη στην οποία πέρα από τα μέλη της ΕΕ της ΟΣΑΚ είχε και εκπροσώπους από 6 οργανώσεις μέλη της, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να γίνει ανεκτή μια τέτοια συμπεριφορά και επίπεδο συνάντησης. Είναι τραγικά απογοητευτικό μέλη της διοίκησης του ΟΚΥπΥ να μη δέχονται την κριτική και την εμπλοκή των ασθενών στις πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται στα ΔΝ τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ασθενείς».