24ωρη απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, την επόμενη Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ενώνοντας τη φωνή του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σύμφωνα με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη Γενική Συνέλευση του κλάδου του ωρομίσθιου προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με στόχο τη συζήτηση και την λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα μετά από τις αναποτελεσματικές συζητήσεις και προσπάθειες με τον Οργανισμό και την μεγάλη πίστωση χρόνου που έχει δοθεί.

Σημειώνεται ότι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς του πολίτες ο ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και οι κτηριακές επεκτάσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, αφενός επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με δυσβάσταχτο βάρος και αφετέρου έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες μέρες άδειας στην μερίδα του καθενός.

Προστίθεται ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε ωρομίσθιο προσωπικό, η απαράδεκτα παθητική στάση του ΟΚΥπΥ παρά τις προειδοποιήσεις μας και η τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης για την στελέχωση οδήγησαν τους εργαζόμενους στην σημερινή ομόφωνη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων.

«Δυστυχώς η υπεύθυνη στάση των συντεχνιών και η καλή διάθεση που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια έχει εκληφθεί από τον ΟΚΥπΥ ως αδυναμία. Συνεπώς, την επόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό  που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώνει τις φωνές του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι διαχρονική θέση και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων παραμένει η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε συνδυασμό πάντοτε με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να επικρατούν εν έτει 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα; – Γιατί δεν πρέπει...

Ένας οδοντίατρος αποκάλυψε τον εκπληκτικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να πιάνετε το μπουκάλι με το στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών...
×