14 νέα κρούσματα: Τα 2 από αλυσίδα μετάδοσης σε beach party – Ανησυχητική η αύξηση στην Κύπρο

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,775 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 για σήμερα Τετάρτη (12/8).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα κρούσματα αφορούν:

 • 8 κρούσματα που προέκυψαν από ινχηλάτηση, εκ των οποίων τα 4 έκαναν το τεστ ιδιωτικά
 1. Τα 2 άτομα που έκαναν την εξέταση ιδιωτικά είναι από cluster ενός beach party και στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 30 άτομα. Τα 2 σημερινά έχουν συμπτώματα. Έχουν εντοπιστεί και τις προηγούμενες μέρες κρούσματα από το συγκεκριμένο party. 
 2. Το 3ο άτομο είναι επαφή κρούσματος που δεν είχε συμπτώματα.
 3. Το 4ο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά διότι είναι επαφή φίλης του όπου επίσης δεν είχε συμπτώματα.
 4. Τα άλλα 4 άτομα εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Είναι και τα τέσσερις επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του ίδιου κρούσματος.
 • 2 κρούσματα που εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία
 1. Το 1 άτομο που εξετάστηκε ιδιωτικά είναι εργαζόμενος στο εργοστάσιο πλαστικών PIP και δεν είχε συμπτώματα. Μετά τον εντοπισμό των προηγούμενων 2 κρουσμάτων στην εταιρεία, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης όλο το προσωπικό εξετάστηκε και εντοπίστηκε σήμερα και το 3ο άτομο.
 2. Το 2ο άτομο που έκανε την εξέταση ιδιωτικά αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα.
 • 4 κρούσματα από πτήσεις
 1. Οι 2 πρόκειται για ζευγάρι Ελληνοκυπρίων που ζουν μόνιμα στην Αγγλία και ήρθαν στην Κύπρο για να επισκεφθούν την οικογένειά τους/διακοπές. Ήρθαν χθες από το Μάντσεστερ και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο, ενώ δεν παρουσίασαν κανένα  σύμπτωμα.
 2. Ο 3ος είναι Ελλαδίτης που επέστρεψε χθες από Θεσσαλονίκη και επίσης δεν είχε συμπτώματα.
 3. Ο 4ος είναι Αυστριακός ο οποίος ήρθε από Χανιά χθες.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,291.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δόθηκαν τρία εξιτήρια και έγινε μια εισαγωγή. Συνεπώς, νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.