Κατέληξε 81χρονη στη Λάρισα – Στους 215 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μια 81χρονη γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω κορονοϊού.

Έναν ακόμη θάνατο από κορονοϊό μετράει η χώρα μας καθώς μια 81χρονη γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η ηλικιωμένη φέρεται να κόλλησε τον ιό στον γάμο που έγινε πρόσφατα στον Αμπελώνα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 215ο θύμα του νέου ιού στη χώρα μας.

Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός από κορονοϊό στη Λάρισα

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη γιατρός εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική. Είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό πριν λίγες μέρες και είχε βρεθεί θετική χωρίς να έχει συμπτώματα. Χθες η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, πρόκειται για το έκτο άτομο που νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου της Λάρισας.

Τα ενεργά κρούσματα και τα τεστ έως τις 9 Αυγούστου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 9η Αυγούστου είχαμε 2.162.251 εισερχόμενα άτομα και για την ίδια περίοδο 266.116 τεστ κορονοϊού ανά πύλη εισόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από 1η Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 508 εκ των οποίων τα 164 είναι ενεργά, 243 επέστρεψαν στη χώρα προσέλευσης και 101 μη ενεργά που παραμένουν στην Ελλάδα.

Επίσης, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 5.623 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.424 είναι ενεργά και 212 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.