12η Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

- Ο Άγιος Θέρισσος στην πρώτη γραμμή για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για 31 χρόνια

Η Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου, με ψήφισμα που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνέδεσε την συμβολική αυτή ημέρα με την πιο μεγάλη πρόκληση σήμερα στον τομέα της υγείας: «απαντώντας στην πανδημία, έχουμε δει ταχείες και καινοτόμες προσεγγίσεις για την παροχή υπηρεσιών υγείας και μοντέλα φροντίδας, και πρόοδο στην ετοιμότητα».

Η Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας στοχεύει στην προβολή της ανάγκης για ισχυρά και ανθεκτικά συστήματα υγείας με καθολική υγειονομική κάλυψη για το πληθυσμό. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ «η πρόσβαση σε προσιτή και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για κάθε άνθρωπο είναι βασική προτεραιότητα για την διεθνή ανάπτυξη».

Το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Μαγνητικής Τομογραφίας «Άγιος Θέρισσος» υποστηρίζει την αρχή για καθολική κάλυψη των πολιτών με γρήγορες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Συμμετέχει στο ΓΕΣΥ με συμφωνία που υπέγραψε με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) το 2019. Είναι το πρώτο ακτινοδιαγνωστικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας που εντάχθηκε στο ΓΕΣΥ.

Ο Άγιος Θέρισσος για να διευκολύνει τους επισκέπτες του από όλη την Κύπρο διαθέτει δύο Διαγνωστικά Κέντρα, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για πάνω από 31 χρόνια. Με συνεχώς αναβαθμισμένη υπερσύγχρονη τεχνολογία, εφαρμόζει τις πλέον εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις προσφέροντας αυθημερόν εξυπηρέτηση με την τεχνολογική υπεροχή του.

Τον Ιούλιο του 2021 το Κέντρο μας αναβάθμισε τις υπηρεσίες του με την εγκατάσταση του ολοκαίνουργιου μαγνητικού τομογράφου Philips Ingenia 1.5T Evolution στις εγκαταστάσεις του στη Λευκωσία. Σήμερα διαθέτει 2 μαγνητικούς τομογράφους και ένα αξονικό τομογράφο στην Λευκωσία και 1 μαγνητικό τομογράφο στην Λάρνακα.

Η Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης προσφέρει μία ευκαιρία για να υπογραμμίσουμε πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να έχουμε στη χώρα μας καλύτερο σύστημα υγείας.

Ο Άγιος Θέρισσος με την συμμετοχή του στο ΓΕΣΥ στηρίζει την καθολική προσπάθεια για «ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για κάθε άνθρωπο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η άποψη των άλλων

Του Δρος Γιώργου  Πισιάρα* Κανένας δεν μπορεί να συμφωνεί μαζί σας συνεχώς, ούτε κι εσείς κατανοείτε πάντα τους άλλους. Αν περιμένετε απο τους γύρω σας...
×