Υπουργός Υγείας: Nα τηρούνται τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ο εφησυχασμός των τελευταίων ημερών έφερε την αύξηση των κρουσμάτων, επεσήμανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις συστάσεις για τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί.

Μιλώντας στο περιθώριο σύντομης τελετής για την παράδοση δωρεάς από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, και κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υπάρχει όντως μια αύξηση στα κρούσματα, και αυτό «είναι κάτι που μας ανησυχεί. Εκείνο που τονίζουμε από την αρχή της πανδημίας και ειδικά μετά τη χαλάρωση των μέτρων, είναι να μην υπάρξει εφησυχασμός. Δυστυχώς υπάρχει ένας εφησυχασμός στην κοινότητα από όλους μας και αυτό έχει φέρει την αύξηση των κρουσμάτων. Θεωρώ ότι με τα μέτρα που έχουμε λάβει, εάν τηρούνται δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και θα ελεγχθεί».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στη σύσκεψη που είχε με μέλη της επιστημονικής ομάδας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι συζητήθηκαν κάποια επιπλέον μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η γενική εντύπωση είναι ότι αν υπάρχει τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και των πολύ απλών μέτρων αυτοπροστασίας, κοινωνικής αποστασιοποίησης και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουμε εκδώσει -που είναι πέραν των 90 για όλους τους τομείς της οικονομίας-, εάν τηρούνται αυτά, και για να σιγουρευτούμε ότι τηρούνται έχω ζητήσει από το Υπουργεί Δικαιοσύνης και τα άλλα αρμόδια Υπουργεία όπως γίνουν ακόμα πιο έντονοι οι έλεγχοι και αυτό ξεκίνησε ήδη να γίνεται από τους Υγειονομικούς Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, θεωρώ ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».