Ημερίδα Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Ο ρόλος πνευμονολόγων, καρδιολόγων, ρευματολόγων και άλλων ειδικοτήτων στην αντιμετώπιση της σαρκοείδωσης και άλλων κοκκιωματώδων νοσημάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της Επιστημονικής Ημερίδας που διοργάνωσε η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας υπό την αιγίδα της Πνευμονολογικής, της Καρδιολογικής και της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου, με τη συμμετοχή ειδικών ιατρών των Νοσοκομείων του ΟΚΥπΥ καθώς και του ιδιωτικού τομέα, έχοντας επίσης μοριοδοτηθεί και από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο.

Όπως αναφέρεται, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση των κοκκιωματωδών νοσημάτων και ειδικότερα της σαρκοείδωσης, ενός νοσήματος που τις πιο πολλές φορές επηρεάζει περισσότερα του ενός συστήματα και απαιτεί τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων τόσο αρχικά για τη διαφορική διάγνωση όσο στην μετέπειτα θεραπεία.

Προστίθεται ότι καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσίασαν τις τάσεις και καινοτομίες στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας αυτών των παθήσεων, με τους συμμετέχοντες να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, θεραπευτικές προσεγγίσεις και διαγνωστικά μέσα που σχετίζονται με τα εν λόγω νοσήματα, ενώ στο πλαίσιο της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις και συζητήσεις μεταξύ των ειδικών με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων.

Σημειώνεται ότι η Πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο αναφορικά με τις σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις, αποτελώντας κέντρο αναφοράς δεδομένης και της απουσίας Πνευμονολογικής κλινικής στον ιδιωτικό τομέα και παρέχοντας σημαντικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, για τους οποίους απαιτούνται υψηλά μίγματα οξυγόνου, και σε αυτούς με άλλες σοβαρές παθήσεις του αναπνευστικού, όπως πνευμονία, πνευμονική εμβολή, λοιμώξεις αναπνευστικού, υπεζωκοτική συλλογή, διάμεσες πνευμονοπάθειες, πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, υπεκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια/παχυσαρκία, καρκίνος πνεύμονα, παροξύνσεις άσθματος, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, βρογχεκτασίες και αιμόπτυση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διανυκτερεύοντα φαρμακεία Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Λευκωσία ΕπίθετοΟνομαΔιεύθυνσηΣυμπληρωματική ΔιεύθυνσηΔήμος /ΚοινότηταΤηλέφωνο ΦαρμακείουΤηλέφωνο ΟικίαςΣωκράτουςΟλυμπιάδαΛεωφ. Τζων Κέννεντυ 103, Κατ. 3Απέναντι από ESSO, δίπλα από το περίπτερο Λάμπρος, 500μ από LIDLΠαλλουριώτισσα222100620ΤάππαςΤήνιαΜετοχίου 51, Κατ. Β-ΔΜετά από...
×