4 τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Όλες οι λεπτόμερειες

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα της Παρασκευής επί των εργαστηριακών εξετάσεων που  διεκπεραιώθηκαν για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής  Λεόντιος Κωστρίκης τα νέα κρούσματα είναι 4.

Πλέον ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές ανέρχεται στα 927.

Τα 4 σημερινά κρούσματα προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια 1970 εργαστηριακών εξετάσεων.

Όπως είπε ο. Κωστρίκης ανάμεσα στα 4 σημερινά κρούσματα περιλαμβάνεται και  ένα που εντοπίστηκε στο πλαίσιο των εξετάσεων που γίνονται σε μαθητές και προσωπικό των σχολείων της Κύπρου.

Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε χώρο εστίασης που δεν έχει ακόμη ανοίξει. και το τέταρτο κρούσμα εντοπίστηκε στον έλεγχο από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται πως χθες, πρώτη μέρα της άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, ανακοινώθηκε μόλις ένα κρούσμα μέσα από τη διενέργεια 2647 εξετάσεων.

Η κατάσταση των ασθενών

Όπως εξάλλου επισήμανε ο δρ Μάριος Λοΐζου, στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα. Το ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Διασωληνωμένοι παραμένουν 2 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα; – Γιατί δεν πρέπει...

Ένας οδοντίατρος αποκάλυψε τον εκπληκτικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να πιάνετε το μπουκάλι με το στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών...
×