Συνεχίζει τον αγώνα αλληλεγγύης ο Μάριος Ηλιάδης – Δωρεά 5.000 προστατευτικών μασκών και στην Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας

Σε δωρεά 5.000 προστατευτικών μασκών στην Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο προχώρησε ο πρώην Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Ηλιάδης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην πράξη, την υπέρτατη αξία της αλληλεγγύης, πάνω στην οποία εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η  δωρεά των 5.000 προστατευτικών μασκών εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19 διεθνώς, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του αγώνα ζωής των Βρετανών γιατρών και νοσηλευτών, που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του φονικού ιού.

Η προσφορά αυτή, ανέφερε ο κ. Ηλιάδης,  αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο βρετανικό λαό, ανάμεσα στον οποίο και πολλοί Κύπριοι συμπατριώτες μας. Ο αγώνας, είπε χαρακτηριστικά, είναι κοινός και όλοι οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Η δωρεά στη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία έρχεται σε συνέχεια αρχικής δωρεάς του κ. Ηλιάδη, 10.000 προστατευτικών μασκών στο Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και άλλων 5000 στην Ιταλική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κ. Ηλιάδη, κάνοντας λόγο για μια γενναιόδωρη προσφορά από ένα παλιό φίλο, τονίζοντας παράλληλα ότι κινήσεις σαν αυτές είναι ενδεικτικές της αλληλεγγύης μεταξύ του λαού της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου, στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως στην περίπτωση Covid-19