Η συνεργασία μεταξύ της Medochemie και του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. συνεχίζεται με τον οικουμενικό Καβάφη

Αρχίζοντας το 2016 με το εμβληματικό για την Κύπρο έργο «Χρονικό της Κύπρου» του Λεόντιου Μαχαιρά, το οποίο παρουσιάστηκε με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Medochemie, η συνεργασία του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου με μια από τις λίγες εταιρείες στην Κύπρο που στηρίζουν τον πολιτισμό, ως θέμα αρχής και όχι από κάποιες ιδιοτελείς σκοπιμότητες, συνεχίζει σε ετήσια βάση, για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Χάρη σ’ αυτή τη συνεργασία, γύρω στα 1500 άτομα παρακολουθούν κάθε χρόνο παραστάσεις από το ρεπερτόριο του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. που επιχορηγούνται εξολοκλήρου από τη Medochemie και παρουσιάζονται στο Αρχοντικό Αξιοθέας, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συνεργάτες της εταιρείας απ’ όλη την Κύπρο, αλλά και στις οικογένειές τους, να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική διασκευή σημαντικών έργων της Ελληνικής Γραμματείας, όπως «Η Ρωμιοσύνη έν’ φυλή συνότζαιρη του κόσμου» σε ποίηση Βασίλη Μιχαηλίδη (2017), ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου (2018), «Το Άσμα του Γιοφυριού» (2019), βασισμένο σε παραλλαγές του γνωστού δημοτικού τραγουδιού.

Τόσο η Medochemie, όσο και το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και φέτος, με την πεποίθηση ότι ένας ιός που προσβάλλει το σώμα, δεν μπορεί να πλήξει το πνεύμα κανενός ανθρώπου, αν δεν του το επιτρέψουμε. Μ’ αυτό το σκεπτικό, έχουμε επιλέξει για τη φετινή, πρωτόγνωρη χρονιά, ένα έργο βασισμένο στην οικουμενική ποίηση του Καβάφη, η οποία αποτελεί το κατεξοχήν «εμβόλιο» κατά της πνευματικής φθοράς του περιορισμού και της αβεβαιότητας.

Οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του έργου του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. «Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου. Σπουδή στον ‘θεατρικό’ Καβάφη» έχουν ήδη αρχίσει στον βαθμό που το επιτρέπει η τήρηση των μέτρων προστασίας, τόσο από καλλιτεχνική και σκηνοθετική σκοπιά, όσο και από την πλευρά της οργάνωσης. Ευελπιστούμε ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα διεξαχθούν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όταν αυτή η δυσάρεστη κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.