Συνάντηση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στο Ινστιτούτο Νευρολογίας με επαίνους για το έργο του

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ, η οποία επαίνεσε τη συνεισφορά του Ινστιτούτου στην ιατρική, την έρευνα και την εκπαίδευση στην Κύπρο.

«Έχω εμπνευστεί από το πόσο επιτυχημένη ήταν η Κύπρος στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και η συνεισφορά των επιστημόνων στο ΙΝΓΚ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Ήταν τιμή μου που είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ σε αυτή την υπερσύγχρονη εγκατάσταση σήμερα και προσωπικά να ευχαριστήσω για τη σωτήρια εργασία που επιτελεί”, ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε πως  το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρή παράδοση ως παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερου από 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κυβερνητική βοήθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και των συνεπειών του παγκοσμίως, και ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια σε ιδιωτικές δωρεές. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με το ΙΝΓΚ και την Κυπριακή Δημοκρατία για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας όλων των πολιτών μας”, επεσήμανε

Η κ. Γκάρμπερ συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Μάτση και τα μέλη καθηγητή Λεόντιο Κωστρίκη και Πανίκο Παπανικολάου. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και συνεχάρη το προσωπικό για τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει την εξάπλωση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρεται.