Συνεχίζονται τα καλά νέα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Ακόμη 4 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στην Κύπρο, λίγες ώρες πριν η χώρα μας εισέλθει στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων, με κατάργηση στους περιορισμούς διακίνησης και με επαναλειτουργία εστιατορίων και κομμωτηρίων και όχι μόνο.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής  Λεόντιος Κωστρίκης τα νέα κρούσματα προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια  1984  εργαστηριακών εξετάσεων.

Πλέον ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές ανέρχεται στα 922.

Όπως είπε ο κ. Κωστρίκης:

«Τρία από τα 4 κρούσματα σήμερα από την ιχνηλάτηση των επαφών από το οικογενειακό περιβάλλον του περιστατικού που εντοπίστηκε σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας.

Αύριο μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης. Είναι ορόσημο για ολική επιστροφή στην κανονικότητα και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε με την ίδια αποφασιστικότητα για να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω».

Η κατάσταση των ασθενών

Όπως εξάλλου επισήμανε ο δρ Μάριος Λοΐζου, στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 4 άτομα. Το ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Διασωληνωμένοι παραμένουν τρείς ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.