Δρ.Καραγιάννης: “Πράσινο φως” από επιδημιολογική ομάδα για άνοιγμα νηπιαγωγείων

Στην κυβέρνηση έγκειται πλέον να αποφασίσει πότε θα ανοίξει τα νηπιαγωγεία, αφού η επιδημιολογική ομάδα έδωσε την έγκριση της προς αυτό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρο Καραγιάννη, μέλος της ομάδας, ο οποίος μιλούσε στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ, ο προσανατολισμός του ανοίγματος φαίνεται να είναι με τη δεύτερη φάση άρσης των μέτρων, το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου.

Προκειμένου να γίνει αυτό, είπε, θα πρέπει να θεσπιστεί πρωτόκολλο ενεργειών και προετοιμασία των χώρων που θα δεχθούν τα παιδιά.

Η επιδημιολογική ομάδα αναμένεται ότι θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρία της το Σάββατο, το θέμα του ανοίγματος των γυμναστηρίων και τη λειτουργία των χώρων πραγματοποίησης εκδηλώσεων και δεξιώσεων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους όπως γάμοι, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα συναφή.

Αναφερόμενος στο αίτημα των ταξιδιωτικών πρακτόρων να επιτρέπεται η άφιξη ταξιδιωτών από Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία στην Κύπρο, με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι αυτό δε μπορεί να γίνει προς το παρόν, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα στις χώρες αυτές δεν το επιτρέπουν.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, είπε, μέχρι που να ανοίξουν τα αεροδρόμια, τα δεδομένα να αλλάξουν και οι δύο αυτές χώρες να ενταχθούν στο κατάλογο Β’ με τις χώρες προέλευσης ταξιδιωτών.