Πανέτοιμος ο Τζιωρτζής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR

Πανέτοιμος ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, με τη στήριξη Remedica, ίσως της κορυφαίας κυπριακής φαρμακευτικής βιομηχανίας. Ο Κύπριος οδηγός σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα την Πέμπτη (03/9) στη Λευκωσία, μίλησε για τη νέα πρόκληση που θ’ αντιμετωπίσει, καθώς φέτος θα αγωνιστεί στην ευρωπαϊκή έκδοση του σημαντικότερου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου σπορ στις ΗΠΑ, ενώ για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις ικανότητές του σε αγώνες αυτοκινήτου, αφού έως πέρυσι αγωνιζόταν με μονοθέσια τύπου Formula.

Τον Τζιωρτζή πλαισίωναν στο πάνελ ο Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Remedica, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης.

«Έχω θέσει δύο στόχους για φέτος: σταθερότητα στα αποτελέσματα – κάτι που δεν είναι εύκολο σε ένα πρωτάθλημα με πολλά αυτοκίνητα στην πίστα – και μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό πως ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Alessandro Caffi που συμμετείχε στη Formula 1 την περίοδο 1986 -1992 και η παρουσία του είναι σημαντική για τους οδηγούς».

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την οικογένειά του που στέκεται βράχος δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, τον πλατινένιο χορηγό του την Remedica  αλλά και τους υποστηρικτές του, την Televantos Used Trucks, την Holiday Tours, την Alpinestars Cyprus, την Daytona Raceway, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Sana Hiltonia.

Ο Δρ. Νεοπτολέμου Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Remedica σημείωσε πως «ως εταιρεία στηρίζουμε τη νέα γενιά του τόπου μας, γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε και το Βλαδίμηρο, ο οποίος μπορεί να είναι νεαρός, όμως είναι ένας σπουδαίος αθλητής που διακρίνεται για την πειθαρχία, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό του, αξίες που μοιράζεται και η Remedica, φτάνοντας σε 160 χώρες προσδοκώντας σε ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις.»

«Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ένα νέο παιδί, συμπατριώτη μας. Ο ΚΟΑ στέκεται δίπλα στον Βλαδίμηρο και στον κάθε νεαρό αθλητή που κυνηγάει το όνειρό του και στοχεύει στην κορυφή. Ένα όνειρο που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη στήριξη του ΚΟΑ αλλά και των χορηγών, αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Ο Βλαδίμηρος είναι ένας αθλητής – πρότυπο που εμπνέει τους νέους με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, την επιμονή, την στοχοπροσήλωση και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Φοίβος Ζαχαριάδης πλέκοντας το εγκώμιο του νεαρού αθλητή. Ο κ. Αντώνης Μιχαηλίδης δήλωσε: «ιδιαίτερα περήφανος που για μια ακόμα μία χρονιά θα εκπροσωπήσει την πατρίδα μας σε ένα διεθνές πρωτάθλημα. Μάλιστα από φέτος αγωνίζεται και επισήμως με την Κυπριακή σημαία, καθώς την αγωνιστική του άδεια έχει εκδώσει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου».

O Τζιωρτζής θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα NASCAR Whelen Euroseries, στην κατηγορία EURO NASCAR 2 για ανερχόμενους οδηγούς, με τα χρώματα της Remedica και το Νο1 στις πόρτες μιας Ford Mustang της τη Alex Caffi Motorsports. Το αυτοκίνητο φέρει V8 κινητήρα 5.7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους. Έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο δοκιμές με την ομάδα και το αυτοκίνητο, ενώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα γίνει άλλο ένα τεστ. Το καλεντάρι περιλαμβάνει τέσσερις διπλούς αγώνες και τον τελικό, με τον οποίο ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο.

Το πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει το Μάιο όμως η πρεμιέρα μετατέθηκε για το φθινόπωρο. Το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου ο Τζιωρτζής έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα E-NASCAR.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
▪ 12–13 / 9     Ιταλία (Autodromo di Vallelunga)
▪ 3-4 / 10        Βέλγιο (Circuit Zolder)
▪ 14-15/11      Τσεχία (Autodrom Most)
▪ 3-4 / 12        Ισπανία (Circuit Ricardo Tormo)   
▪ 5-6 / 12        Ισπανία * (Circuit Ricardo Tormo)