Η Επ. Υγείας καλείται να αποδεσμεύσει €104.778 για το εφάπαξ του Ανδρέα Δημητριάδη

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξή της το αίτημα ΟΑΥ – Υπουργείου Υγείας  να αποδεσμεύσει από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ)  ποσό €104.778,38 για το Εφάπαξ Φιλοδώρημα του πρώην Γενικού Διευθυντή του ΟΑΥ Ανδρέα Δημητριάδη, το οποίο συμφωνήθηκε σε εξώδικη ρύθμιση αγωγής Δημητριάδη εναντίον του ΟΑΥ.

Τη σχετική επιστολή προς την Επιτροπή Υγείας που συνοδεύει το αίτημα για την αποδέσμευση απέστειλε στη Βουλή η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη και παραλήφθηκε από το νομοθετικό σώμα στις 20 Μαΐου.

Στην επιστολή την οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, η κ. Γιαννάκη επισυνάπτει επιστολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας προς την ιδία με την οποία ο Άθως Τσινωντίδης με την οποία ζητά από την κ. Γιαννάκη να ζητήσει με τη σειρά την αποδέσμευση αναφέροντας ότι το κονδύλι που είχε προϋπολογιστεί για το εφάπαξ φιλοδώρημα του κ. Δημητριάδη, για όλα τα χρόνια της υπηρεσίας του από 1.10.2003 μέχρι 30.11.2014  ύψους 179.581 ευρώ δεσμεύτηκε από τη Βουλή.

Περαιτέρω ο κ. Τσινωντίδης ενημερώνει την κ. Γιαννάκη πως το ποσό που πρέπει να αποδεσμευτεί μετά από εξώδικη διευθέτηση της διαφοράς μεταξύ του Ανδρέα Δημητριάδη και του ΟΑΥ ανέρχεται στα €104.778,38.

Στην επιστολή Γιαννάκη για την αποδέσμευση επισυνάπτεται και επιστολή του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ημερομηνίας  9 Ιανουαρίου 2020, στην οποία αναφέρει ότι μετά από διευκρινίσεις που δόθηκαν συμφωνεί με την εξώδικη ρύθμιση των €104.778,38 της αγωγής Δημητριάδη εναντίον του ΟΑΥ, επισημαίνοντας ότι η σύμφωνος γνώμη του δίδεται υπό την προϋπόθεση ότι για την περίοδο από 1.10. 2008 μέχρι 30.6.2010 υπάρχει υπογεγραμμένη νέα σύμβαση ή ανανέωση προϋπάρχουσας σύμβασης.

Προς συζήτηση του αιτήματος της αποδέσμευσης θέμα κλήθηκαν να παραστούν στη συνεδρία εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής βρίσκονται τροποποιήσεις των νομοθεσιών (νομοσχέδια) που αφορούν τον νόμο  Φαρμακευτικής και Δηλητηρίων,  το νόμο για τη Διαχείριση  Περιουσίας  Ανίκανων  Προσώπων και την Εγγραφής Επαγγελματιών Οστεοπαθητικών. Το νομοσχέδιο για τους Οστεοπαθητικούς είναι για τοποθέτηση και απόφαση της Επιτροπής για  την  ημερομηνία υποβολής  στην Ολομέλεια της Βουλής

Η Επιτροπή Υγείας έχει στην ατζέντα της και τους κανονισμούς για τις Συντάξεις και Χορηγήματα των Οδοντιάτρων.