Έντονη δυσαρέσκεια της ΠΑΣΥΝΟ για την καθυστέρηση στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση που παρατηρείται από τον ΟΚΥπΥ στην ασφαλή στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Το Δ.Σ. της συντεχνίας θα συνέλθει μεθαύριο Πέμπτη και αναμένεται να δώσει το «πράσινο» φως για τη λήψη δυναμικών μέτρων, για το καλώς νοούμενο συμφέρον των ασθενών που επιλέγουν να τύχουν νοσηλείας στα δημόσια νοσηλευτήρια και των νοσηλευτών που εργάζονται σε αυτά.

Όπως αναφέρει «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενεργεία από τον ΟΚΥπΥ για βελτίωση της κατάστασης των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε σχέση με την ασφαλή στελέχωση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη δικαιολογία ότι η διαδικασία πρόσληψης των νοσηλευτών είναι χρονοβόρα. Οι  δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς για ευελιξία και για καλύτερη και ανταγωνιστική λειτουργία του οργανισμού δεν ισχύουν στην περίπτωση των προσλήψεων των νοσηλευτών».

Η συντεχνία καταγγέλλει «την απραξία του ΟΚΥπΥ και των αρμόδιων υπουργείων που συμμετέχουν  στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού και οδηγούν εκ των πραγμάτων στην υποστελέχωση των νοσηλευτηρίων».

«Η αναγνώριση του νοσηλευτικού επαγγέλματος από την Πολιτεία δεν άλλαξε τα σχέδια του ΟΚΥπΥ, ο οποίος εξετάζει μόνο τους αριθμούς και τις δαπάνες. Η πανδημία ανέδειξε τον ρόλο  των νοσηλευτών που αγωνίζονται για βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας υγείας. Δεν ζητήσαμε οικονομικά ή άλλα οφέλη ως επαγγελματίες υγείας, παρά μόνο την ασφαλή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για το καλό όλων των πολιτών», προσθέτει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία αναφέρει πως «υιοθέτησε τον αριθμό νοσηλευτών που προτάθηκε από τον ΟΚΥπΥ παρόλο που οι μελέτες της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταδεικνύουν ανάγκες για μεγαλύτερο αριθμό». Επίσης σημειώνει ότι «το θέμα της υποστελέχωσης συζητήθηκε και σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε οδηγίες για να μελετηθούν οι ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων για περαιτέρω στελέχωση σε νοσηλευτές».

«Έγιναν συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη του ΟΚΥπΥ και δεν φέραμε ένσταση στις προτεινόμενες εισηγήσεις για στελέχωση των υφιστάμενων και νέων τμημάτων που σχεδιάζονται, ώστε να προχωρήσουν νέες προσλήψεις. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει  οποιαδήποτε ουσιαστική απόφαση και εποικοδομητικό αποτέλεσμα», καταλήγει η συντεχνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα; – Γιατί δεν πρέπει...

Ένας οδοντίατρος αποκάλυψε τον εκπληκτικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να πιάνετε το μπουκάλι με το στοματικό διάλυμα αμέσως μετά το βούρτσισμα των δοντιών...
×