Εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ στο νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου

Το νέο Κέντρο Υγείας Αθηένου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο του 2020 επισκέφθηκαν χθες ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χρίστος Λοϊζίδης, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Χαράλαμπο Χαριλάου και τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, Γιώργο Καροτσάκη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηένου αναφέρει ότι την ηγεσία του ΟΚΥπΥ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, μαζί με τη Δημοτικό Σύμβουλο, Μάρω Παπουή, στην παρουσία του βουλευτή Λάρνακας, Γιώργου Προκοπίου, ο οποίος διευθέτησε την επίσκεψη και στον οποίο ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε τις ευχαριστίες του.

Ο Αρχιτέκτονας του έργου ξενάγησε όλους στους χώρους του νέου Κέντρου Υγείας και εξήγησε τη χρήση του κάθε χώρου, σύμφωνα με τα σχέδια της Σύμβασης.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμαρχος Αθηένου εξέφρασε προς την ηγεσία του ΟΚΥπΥ τη βούληση των Οργανωμένων Φορέων και των κατοίκων του Δήμου, όπως το Κέντρο με τη λειτουργία του στεγάσει τις διάφορες ειδικότητες ιατρών που υπάρχουν, ώστε να καταστεί ένα ιατρικό κέντρο, από το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Παράλληλα, ζήτησε τη λειτουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου, ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σ’  αυτή την ακριτική περιοχή, ενώ αυτός θα μπορεί να εξυπηρετεί και τις κοντινές στον Δήμο περιοχές.

Η ηγεσία του ΟΚΥπΥ ανέλαβε να μελετήσει με θετικότητα τις εισηγήσεις του Δημάρχου, τονίζοντας ότι παράλληλα θα πρέπει να βρεθούν και χρήσεις που θα καταστήσουν το κέντρο λειτουργικά βιώσιμο.