Θ. Πετέλης: Αποδεκτή η πρόταση του ΟΚΥπΥ με προσλήψεις 100 νοσηλευτών εντός Ιουνίου

Οι νοσηλευτές αποδέχτηκαν τελικά την πρόταση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) που προνοεί ότι εντός αυτού του μήνα θα γίνουν 100 προσλήψεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια ενώ οι προσλήψεις θα συνεχιστούν και στους επόμενους μήνες μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) Θεόδωρος Πετέλης είπε ότι «η άμεση πρόσληψη που θα γίνει τώρα των 100 νοσηλευτών είναι μεγάλη βοήθεια, ένεση για την κάλυψη των επειγόντων αναγκών και μπορούμε να περιμένουμε και τις επόμενες που θα  ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Είπε ότι η πρόταση δόθηκε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη που είχαν με τον ΟΚΥπΥ, όπου έγινε εκτενής ανάλυση της και θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Η πρόταση, σημείωσε, αφορά την κάλυψη σε νοσηλευτικό προσωπικό για τις άμεσες ανάγκες ανά νοσοκομείο, τον διαχωρισμό των ασθενοφόρων καθώς επίσης και για τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν είτε με αφυπηρετήσεις είτε με επεκτάσεις τμημάτων είτε με νέα τμήματα. Η διαδικασία πρόσληψης, είπε ο κ. Πετέλης, θα αρχίσει άμεσα με ένα αριθμό περίπου 100 νοσηλευτών εντός αυτού του μήνα.

«Η πρόταση τους αυτή, θα ολοκληρωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όπου εκεί θα γίνει και ο πλήρης διαχωρισμός της υπηρεσίας ασθενοφόρων, ενώ θα καλυφθούν και οι οποιεσδήποτε καινούργιες ανάγκες προκύψουν», πρόσθεσε.

Αξιολογώντας την πρόταση, συνέχισε, θεωρούμε ότι είναι μια καλή πρόταση, η οποία προσπαθεί να επιλύσει ριζικά το πρόβλημα της σωστής στελέχωσης αλλά και διαχείρισης του νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσηλευτήρια. «Μόνο 100 νοσηλευτές θα προσληφθούν αυτό τον μήνα. Η πρόταση λέει ότι θα γίνει μια σταδιακή ολοκλήρωση των αναγκών με τελικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο. Ο ΟΚΥπΥ θα βλέπει τις ανάγκες και θα ενεργεί αναλόγως», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα γίνουν, ο κ. Πετέλης ανέφερε ότι «δεν γνωρίζουμε τον αριθμό, επειδή συμπεριλαμβάνονται και οι καινούργιες ανάγκες. Εξαρτάται και από τον ΟΚΥπΥ κατά πόσο θα προχωρήσει στο τέλος της ημέρας με αυτές τις καινούργιες ανάγκες».