Κοντά σε συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις ΟΚΥπΥ και συνδικαλιστικές οργανώσεις

Σε πορεία συμφωνίας φαίνεται να βρίσκονται ΟΚΥπΥ και συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, με περαιτέρω εξελίξεις να αναμένονται εντός του επόμενου δεκαημέρου.

ΟΚΥπΥ και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας στην παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Δαμιανός έκανε λόγο για μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση» και εξήγησε πως η συνάντηση ήταν περισσότερο για δική του ενημέρωση σε σχέση με τις διάφορες εκκρεμότητες, περιλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις.

«Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική, φαίνεται ότι είμαστε σε πορεία συμφωνίας και τα εμπλεκόμενα μέρη θα ανταλλάξουν απόψεις εντός των επόμενων δέκα ημερών έτσι ώστε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να προχωρήσουμε», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Κληθείς να διευκρινίσει ο κ. Δαμιανός είπε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελική ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με μια τελική συμφωνία.

Ερωτηθείς σε σχέση με το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στη συνάντηση έγινε μια ενημέρωση σε σχέση με το που βρίσκονται οι δύο πλευρές σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και που είναι οι αποκλίσεις, περισσότερο, όπως ανέφερε, για δική του ενημέρωση, για να μπορέσουν εντός του επόμενου δεκαημέρου να βρουν μια συμβιβαστική λύση.