Με την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου καλωσόρισε τη νέα χρονιά το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου ως μέρος της ετήσιας συνεισφοράς και βοήθειάς του, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης.

Η δωρεά του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τις ανάγκες της Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου η οποία προσφέρεται δωρεάν σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου. Η υπηρεσία ακολουθώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις για τις ευεργετικές επιδράσεις της παραμονής των ασθενών σε οικείο χώρο, υποστηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο, παρέχοντας τους ολοκληρωμένη ανθρωποκεντρική και προσιτή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, στο δικό τους περιβάλλον.

Μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδα ενισχύθηκε με ποιοτικό και εξελιγμένο ιατρικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα κρεβάτια, αναπηρικά αμαξίδια, περιστρεφόμενες καρέκλες μπάνιου, μηχανές αναρρόφησης και οξυγόνου κ.α. Αυτός ο εξοπλισμός δανείζεται σε ασθενείς που διαμένουν στο δικό τους χώρο με στόχο η παραμονή τους στο σπίτι να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη.

H Εκτελεστική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου κ. Μαρία Ιωαννίδου εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου» σχολιάζοντας ότι η δωρεά ενισχύει την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας του Συνδέσμου η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 3500 ασθενείς με εμπειρία καρκίνου σε όλη την Κύπρο. Η κ. Ιωαννίδου πρόσθεσε ότι ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσφέρει εκτός από κατ’ οίκον ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, λειτουργεί την Αροδαφνούσα στη Λευκωσία και το Ευαγόρειο στη Λεμεσό. Παράλληλα ο Σύνδεσμος παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας που περιλαμβάνουν ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη τόσο του ασθενή αλλά και των οικείων του, φυσιοθεραπεία, χειρισμό λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία όπως επίσης και καθημερινή μεταφορά ασθενών από τις πόλεις τους στα ογκολογικά κέντρα σε Λευκωσία και Λεμεσό. «Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής μας αποστολής προσφέρουμε όλες οι υπηρεσίες μας δωρεάν σε όλους τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας ανεξάρτητα από την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμά του, γι’ αυτό δωρεές όπως αυτές του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου κάνουν το έργο μας πιο εύκολο και ενισχύουν τη φροντίδα που παρέχουμε στους ασθενείς μας».

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Στέλιος Χατζηιωάννου»,  δήλωσε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς αυτή η μικρή δωρεά καθίσταται τόσο σημαντική για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, δίνοντας μας παράλληλα τη δυνατότητα να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στο τεράστιο έργο που επιτελεί. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους, ενισχύοντας με κάθε δυνατό τρόπο τη φροντίδα που παρέχουν στους ασθενείς με καρκίνο».