Σε εορταστικό κλίμα, με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων προσφοράς της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τιμήθηκαν οι επαγγελματίες υγείας, πρωτεργάτες της εν λόγω Κλινικής. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 στη Λευκωσία, αναδείχθηκε ο διαχρονικός ρόλος της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, η οποία σε ετήσια βάση αντιμετωπίζει απλά και πολύπλοκα περιστατικά, σώζοντας και βελτιώνοντας την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Η Κλινική, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1989, λαμβάνοντας μια σειρά από πρωτιές. Ενδεικτικά, στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική η οποία στεγαζόταν μέχρι το 2007 στο παλιό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έγιναν οι πρώτες εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας στην χώρα μας. Με την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η Κλινική μεταφέρθηκε σε καινούργιες εγκαταστάσεις, όπου και συνέχισε την αναβάθμιση της σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανουμένου του προσωπικού της και του εξοπλισμού της.

Διαχρονικά από την Κλινική πέρασαν διακεκριμένοι ιατροί, ενώ σήμερα το ανθρώπινο της δυναμικό αποτελούν συνολικά 10 ιατροί εκ των οποίων οι 5 Καρδιοθωρακοχειρουργοί και 5 Καρδιοαναισθησιολόγοι. Την ομάδα της Κλινικής συμπληρώνει το καταρτισμένο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που με άψογη οργάνωση και επαγγελματισμό, φροντίζει να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς της Κλινικής.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο  Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, αφού συνεχάρη το προσωπικό της Κλινικής για το έργο του ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε για τις ζωές που σώζετε σε καθημερινή βάση. Ο ΟΚΥπΥ είναι πολύ περήφανος για ένα Τμήμα σαν το δικό σας όπου μέσα σε πλαίσια απόλυτου επαγγελματισμού, συναδελφικού κλίματος και πάνω από όλα αγάπης για το συνάνθρωπό του προσφέρει έργο ανεκτίμητης αξίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να διατηρείτε το εξαιρετικό όνομα της Κλινικής σας στην κορυφή και ότι θα μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις, την τεχνογνωσία αλλά κυρίως τις αξίες σας στις επόμενες γενιές ιατρών που θα ακολουθήσουν την ειδικότητά σας».

Κάθε χρόνο, οι ιατροί της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, του μεγαλύτερου νοσηλευτηρίου της Κύπρου, διενεργούν πέραν των 300 χειρουργείων και 100 περιστατικών θώρακος. Ταυτόχρονα, οι ιατροί του Τμήματος παρέχουν συνεχή υποστήριξη στο Τμήμα Ατυχημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Νοσοκομείου, ώστε να εξυπηρετούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα επείγοντα περιστατικά.

Με συνεχή στόχο την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών του τόπου μας, ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να προχωρεί μπροστά με σταθερά βήματα, επενδύοντας στο προσωπικό, τις υποδομές και τον εξοπλισμό του. Για περισσότερες πληροφορίες για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική καλέστε στο 22603647 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού στο www.shso.org.cy