Ως έχει απορρίπτεται η «πρόταση ΟΚΥπΥ» – Κοινή αντίδραση των 6 συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου Τομέα Υγείας

Το κείμενο συνιστά υπαναχώρηση από τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα στις μεταξύ μας διαπραγματεύσεις στην παρουσία και του Υπουργού Υγείας το περασμένο Φεβρουάριο

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΝΟ, ΠΑΣΥΚΙ έχουν συνήλθαν την Παρασκευή σε κοινή συνεδρία τους και αξιολόγησαν το προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που τους απέστειλε ο ΟΚΥπΥ.

Αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι 6 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα υγείας:

Είναι κοινή μας διαπίστωση ότι το κείμενο αυτό απέχει κατά πολύ από το πλαίσιο και τις συγκλήσεις που επιτεύχθηκαν στις μεταξύ μας διαπραγματεύσεις στην παρουσία και του Υπουργού Υγείας το περασμένο Φεβρουάριο και ως εκ τούτου συνιστά υπαναχώρηση από τα μέχρι τώρα συμφωνηθέντα και δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό ως έχει.

Εντούτοις, οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις έχουν αποφασίσει να προσέλθουν στην συνάντηση που κάλεσε για την Δευτέρα 7/10/2024 και ώρα 11:30πμ ο ΟΚΥπΥ ως ύστατη προσπάθεια ο ΟΚΥπΥ να επανέλθει στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί και να καταστεί δυνατό επιτέλους να ρυθμιστούν οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων με συμβόλαιο στον ΟΚΥπΥ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένουν να επικρατήσει η λογική, ο σεβασμός στους εργαζόμενους που απασχολούνται στο Οργανισμό και να υπογραφεί συμφωνία που να περιλαμβάνει εκείνα που  έχουν  συμφωνηθεί την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2024 μεταξύ των δύο πλευρών και του Υπουργού Υγείας.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΚΥπΥ

Στις 2 Οκτωβρίου είχε ανακοινωθεί ότι κατατέθηκε η τελική πρόταση του ΟΚΥπΥ για την συλλογική σύμβαση στις συντεχνίες των εργαζομένων, με τον οργανισμό να εκφράζει την ελπίδα ότι η συνάντηση που έχει οριστεί την επόμενη Δευτέρα με τις συντεχνίες θα έχει θετική κατάληξη. 

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαραλάμπου Χαριλάου, η τελική πρόταση του οργανισμού για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης «έχει κατατεθεί σε όλες τις Συντεχνίες των εργαζομένων και ορίσθηκε συνάντηση τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 για συζήτηση».

«Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση θα έχει θετική κατάληξη», προσθέτει ο κ. Χαριλάου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρωινό που συστήνουν οι επιστήμονες υγείας

Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα βοηθάει να μένουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι υδατάνθρακες...
×