Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες, την αφοσίωση και τη δέσμευση του Κυπριακού Ιατρικού Συμβουλίου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ιατρική κοινότητα, ανέφερε σήμερα ο Μιχάλης Δαμιανός.

Σε χαιρετισμό του στην 31η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αρμόδιων Ιατρικών Αρχών που φιλοξενείται από το Ιατρικό Συμβούλιο Κύπρου στη Λάρνακα, ο κ. Δαμιανού είπε ότι «η συνάντηση αυτή έχει αναμφίβολα μεγάλη επιστημονική και επαγγελματική αξία, αφού ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των αρμόδιων αρχών σε όλη την Ευρώπη σε κοινές αξίες και προκλήσεις»

Πρόσθεσε ότι «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με το ζήτημα της μεταφοράς γιατρών από τρίτες χώρες. Αντιμετωπίζουν επίσης το ζήτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit».

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Υπουργός «είναι ζωτικής σημασίας οι εις βάθος συζητήσεις με ανταλλαγή και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εκπροσώπων για τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε «ότι το Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις προσπάθειες, την αφοσίωση και τη δέσμευση του Κυπριακού Ιατρικού Συμβουλίου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ιατρική κοινότητα».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ιατρικού Συμβουλίου Δρ Άγγελος Στυλιανού καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους στο συνέδριο και σημείωσε πως το «Κυπριακό Ιατρικό Συμβούλιο, αν και μικρό σε μέγεθος, είναι αφοσιωμένο στην παροχή υποδειγματικών υπηρεσιών τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και στους ασθενείς μας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα ιατρικής πρακτικής και φροντίδας των ασθενών».

Την σύνοδο θα απασχολήσουν ζητήματα όπως η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και ευρύτερα ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα με ομιλητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι Ιατρικών Συμβουλίων από Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Ελλάδα, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Λετονία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ισπανία.