Το λαχανικό που σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Οι απόψεις διίστανται: είναι φρούτο ή λαχανικό; Ό,τι κι αν επιλεξεις, το σίγουρο είναι πώς σε δείχνει νεότερη και μάθε το γιατί.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη φυσική μας κατάσταση, την εμφάνισή μας, την ποιότητα ζωής και τον κίνδυνο ασθενειών.

Το σώμα μας βασίζεται σε διάφορα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει τη φυσική διαδικασία γήρανσης. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης, προάγοντας ένα υγιές δέρμα. 

Ωστόσο, η προσθήκη τροφών, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου, μπορεί να σε βοηθήσει να φαίνεσαι και να νιώθεις καλύτερα καθώς μεγαλώνεις. 

Ντομάτα: το λαχανικό που σε δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Η ντομάτα παρέχει πολλά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία, αρκετά από τα οποία μπορούν να αποδοθούν στην υψηλή περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο.

Το λυκοπένιο είναι ένα είδος καροτενοειδούς που δίνει στις ντομάτες το κόκκινο χρώμα τους. Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων. Επιπλέον, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης απαραίτητης για την ελαστικότητα του δέρματος.

Μελέτες σε δείγματα ανθρώπινου δέρματος έδειξαν ότι το λυκοπένιο μπορεί επίσης να παρέχει μια μικρή ποσότητα προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, αυτή η προστασία είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη χρήση αντηλιακού.

Σε άλλη μελέτη, οι γυναίκες που έπιναν ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που περιείχε λυκοπένιο, ισοφλαβόνες σόγιας, ιχθυέλαιο και βιταμίνες C και E κάθε μέρα είχαν μια μετρήσιμη μείωση στο βάθος των ρυτίδων μετά από 15 εβδομάδες.

Ο συνδυασμός ντομάτας με καλά λιπαρά, όπως ελαιόλαδο ή αβοκάντο, ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση του λυκοπενίου από το σώμα.

Η ντομάτα είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και συμβάλλει στην επούλωση των τραυμάτων. Επίσης περιέχει Β-καροτίνη. Αυτή η προ-βιταμίνη μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των ματιών.

Χάρη στο πλούσιο προφίλ των αντιοξειδωτικών της, η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό όπλο στην μάχη κατά της γήρανσης. Ενσωμάτωσέ τη στην καθημερινή σου διατροφή για να απολαύσεις τα οφέλη της για την υγεία του δέρματος και του οργανισμού σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΕΥΝΑ: Η φωτορύπανση τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ

Η έκθεση στην εξωτερική νυχτερινή φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ περισσότερο από άλλους παράγοντες κινδύνου για άτομα ηλικίας κάτω...
×