Παράνομες και λανθασμένες οι αποκοπές στους μισθούς του νοσηλευτικού προσωπικού

ΠΑΣΥΝΟ: Το Υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει τις στρεβλώσεις

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.), με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει παράνομες αποκοπές στη μισθοδοσία του νοσηλευτικού προσωπικού για την απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023». 

Η συντεχνία αναφέρει ότι «ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών όπως οι όποιες αποκοπές στους μισθούς γίνουν ισόποσα για τα μέλη τους, σύμφωνα με τις προηγούμενες απεργίες».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι  «το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν διαφορετική τακτική αποκόπτοντας ένα ημερομίσθιο απ’ όλους τους νοσηλευτές/τριες,  συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας, που βρίσκονταν με άδεια ανάπαυσης ακόμη και συναδέλφους που βρίσκονταν σε άδεια μητρότητας. Η απόφαση αυτή  εγείρει ερωτηματικά, κατά πόσο αυτή η κίνηση γίνεται εσκεμμένα από την κυβέρνηση».

Επίσης αναφέρει ότι «είχε προειδοποιήσει  ότι οι βεβιασμένες κινήσεις από το Υπουργείο θα δημιουργούσε προβλήματα και λάθη στις αποκοπές που αφορούν την απεργία όπως και έγινε. Έτσι, διαπιστώνουμε να γίνονται αποκοπές σε μέλη των συντεχνιών που δεν απέργησαν λόγω της εργοδότησής τους σε τμήματα που είχαν εξαιρεθεί από την απεργία (π.χ. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), ή που ήταν με άδεια μητρότητας και μακροχρόνια αναρρωτική άδεια».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί τέλος «το Υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει άμεσα τις παράνομες αποκοπές στα άτομα που δεν κατήλθαν σε απεργία και όλες τις στρεβλώσεις στους μισθούς των υπολοίπων που έτυχαν λανθασμένης αποκοπής, ώστε οι αποκοπές στη μισθοδοσία να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ώρες που απέργησε το κάθε μέλος μας».