Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, καθίσταται απαραίτητο για τους γονείς να δροσίζουν τη θερμοκρασία του σώματος των μικρών τους. Σύμφωνα με τον Dr Urvi Ashani, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της BabyOrgano, οι αγιουρβεδικές τροφές και τα ροφήματα, όπως οι σπιτικοί χυμοί και τα φυλλώδη λαχανικά, μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από τις διατροφικές παγίδες των μικρών.

1. Πάρα πολλές ζαχαρούχες λιχουδιές και ποτά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τρόφιμα και ποτά όπως το παγωτό, το γλυκό παγωμένο τσάι και τα κρύα ποτά μπορεί να φαίνονται δροσιστικά, αλλά ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να τα χωνέψετε. Επιπλέον, η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης οδοντικής κοιλότητας στα νήπια και επίσης να διαταράξει τα επίπεδα ενέργειας. Αντ’ αυτού, είναι προτιμότερο να προτιμάτε σπιτικούς χυμούς όπου οι γονείς μπορούν να ελέγξουν την ποσότητα της ζάχαρης άλλες εναλλακτικές επιλογές τροφίμων, όπως παρφέ γιαουρτιού με φρέσκα μούρα και σπιτικές γρανίτες φρούτων.

2. Αφυδάτωση

Ειδικά στα μικρά παιδιά που είναι πολύ μικρά για να μεταφέρουν αποτελεσματικά τη δίψα τους. Ενώ το νερό πρέπει να είναι το κύριο ρόφημα για τα νήπια, πολλοί γονείς πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα συχνά διαλείμματα για νερό, να ταΐζουν ενυδατικά φρούτα όπως το καρπούζι και τα αγγούρια και, το σημαντικότερο, να αποφεύγουν να βγάζουν τα παιδιά έξω σε αυτή την καυτή ζέστη.

3. Παραλείποντας την πρώτη μέρα του γεύματος

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η όρεξή μας τείνει να μειώνεται περισσότερο από το συνηθισμένο, ειδικά για τα νήπια που τους αρέσει να είναι συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και να τρέχουν σε όλο το σπίτι. Ωστόσο, αυτό που κάνετε μακροπρόθεσμα μπορεί να βλάψει την όρεξη των μικρών και να οδηγήσει επίσης σε κακές διατροφικές συνήθειες. Ως εκ τούτου, οι γονείς πρέπει να διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα γευμάτων για τα μικρά τους με ισορροπημένα σνακ και γεύματα που θα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το παιδί σας λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την ανάπτυξή του, ενώ παράλληλα θα κρατήσει μακριά τα λιποθυμικά επεισόδια που προκαλούνται από την πείνα.

4. Αποφύγετε τα πικάντικα και ανθυγιεινά τρόφιμα

Πάντα προτιμάτε να αποφεύγετε τη σίτιση των παιδιών με σκουπίδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η κατανάλωση πικάντικων ή πρόχειρων τροφών μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος και με τη συνεχή αύξηση της ζέστης, τέτοιες τροφές μπορεί να βλάψουν την υγεία του νηπίου σας. Επιπλέον, τα συσκευασμένα ή επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και περιέχουν συντηρητικά και ανθυγιεινά λίπη, τα οποία προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους και άλλα προβλήματα όπως φούσκωμα, συχνές στομαχικές λοιμώξεις κ.λπ.

Πηγή: thehealthsite.com