Καιρός για το αντιγριπικό εμβόλιο!

Ξεκινά και φέτος η περίοδος του αντιγριπικού εμβολιασμού και το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους . Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος επικράτησης της γρίπης είναι κάθε χρόνο από Οκτώβριο έως Μάρτιο, επομένως είναι σημαντικό οι πολίτες να εμβολιαστούν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν τις επιπλοκές της νόσου.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από τη γρίπη, καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού. Συνιστάται να διενεργείται στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με βάση τη συνήθη έναρξη της εποχικής έξαρσης της γρίπης στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός και μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά του COVID-19, σε διαφορετικά ανατομικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας  τα αντιγριπικά εμβόλια άρχισαν να διανέμονται σε όλους τους προσωπικούς γιατρούς του ΓΕΣΥ, στους οποίους συνέστησε να προχωρήσουν και στον καταρτισμό του καταλόγου των δικαιούχων τους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμού. Καλούνται επίσης οι γιατροί να προτρέψουν τα άτομα που ανήκουν στις υψηλές ομάδες υψηλού κινδύνου ή φροντίζουν άτομα της κατηγορίας αυτής να εμβολιαστούν.

Από πλευράς τους οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν έγκαιρα, ώστε να προστατεύσουν τόσον τους εαυτούς τους, όσο και τους γύρω τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτό είναι το πρωινό που συστήνουν οι επιστήμονες υγείας

Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα βοηθάει να μένουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι υδατάνθρακες...
×