Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου – ΠΚΚ με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, καλεί την Κυβέρνηση να χαράξει στρατηγική και εφαρμόσει ορθή περιβαλλοντική πολιτική με σεβασμό στις ευαισθησίες των πολιτών, για μια πραγματική πράσινη ανάπτυξη προς όφελος του πολίτη και μακριά από τα όποια επικοινωνιακά μέτρα βιτρίνας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΚΚ αναφέρει ότι στη μοιρασμένη Κύπρο  η περιβαλλοντική και οικολογική κατάσταση όλο και χειροτερεύει ως απόρροια της πολιτικής των κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία, στο επίκεντρο της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται η εξυπηρέτηση συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι τα αποτελέσματα αυτής της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής όπως η ανεξέλεγκτη λατόμευση οικοδομικών υλικών, η εγκληματική ανεκτικότητα στην άναρχη οικοδομική ανάπτυξη ακόμα και σε περιοχές Νατούρα, η συσσώρευση ρυπογόνων βιομηχανιών σε συγκεκριμένες περιοχές σε βάρος της υγείας των κατοίκων, οι συνεχείς εγκληματικές παρεμβάσεις σε ακτές και παραλίες, η απουσία του όποιου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για ανέγερση πύργων μέσα στις πόλεις χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες, η καταστροφή πάρκων και αλσών μέσα στο περιαστικό περιβάλλον για δήθεν επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η ανεξέλεγκτη λατόμευση στα κατεχόμενα, η απραξία στα ζητήματα αντιμετώπισης της απερήμωσης συνεχίζουν να ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία και την καθημερινότητα του πολίτη.

Καλεί την Κυβέρνηση «να χαράξει στρατηγική και εφαρμόσει ορθή περιβαλλοντική πολιτική με σεβασμό στις ευαισθησίες των πολιτών, για μια πραγματική πράσινη ανάπτυξη προς όφελος του πολίτη και μακριά από τα όποια επικοινωνιακά μέτρα βιτρίνας».

Καλεί επίσης τα περιβαλλοντικά και οικολογικά κινήματα και ομάδες σε πλήρη συστράτευση και συνεργασία με τις ευαισθητοποιημένες περιβαλλοντικά πολιτικές και άλλες μαζικές οργανώσεις με στόχο την καθιέρωση ολοκληρωμένης διαχρονικής κρατικής πολιτικής με επίκεντρο της τον απλό πολίτη και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της αειφορίας σε μια επανενωμένη και ειρηνική πατρίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί ένας σκύλος να εκπαιδευτεί – Χρήσιμες συμβουλές

Μόνο μέσω της σωστής εκπαίδευσης και της επαρκούς κοινωνικοποίησης ο πιο πιστός μας φίλος θα μπορεί να ζήσει μαζί με εμάς και άλλα ζωάκια χωρίς προβλήματα. Μόνο με...
×