Με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό, εκπαιδευτικό σεμινάριο για δερματοστικτοποιούς και Διαπερνητές Σώματος (tattoo and piercing artists).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο σεμινάριο συμμετείχαν πέραν των 100 ατόμων, από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δόθηκε στους συμμετέχοντες «Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης» και «Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και χρήσης ΑΕΑ». Τα πιστοποιητικά, προστίθεται, απαιτούνται να προσκομίζονται μαζί με την Αίτηση που υποβάλλεται στο Συμβούλιο Εγγραφής Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος, από πρόσωπα που αιτούνται την εγγραφή τους στο  εν λόγω Μητρώο.

Η θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος περιείχε, μεταξύ άλλων, ομιλίες από επαγγελματίες υγείας για απολύμανση, αποστείρωση και αντισηψία, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με πρακτική εξάσκηση και Πρώτες Βοήθειες.

Επίσης, έγιναν ομιλίες για λοιμώξεις  HIV, ιογενείς ηπατίτιδες (Ηπατίτιδα Β και C) και λοιμώξεις δέρματος και μαλακών μορίων, ως επίσης για τους περιορισμούς στη χρήση χημικών ουσιών σε μελάνια δερματοστιξίας και για την ανατομία και τις παθήσεις του δέρματος.