Όταν πρόκειται για αλλαγές προκειμένου να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δεν υπάρχει ο τέλειος και ο ίδιος δρόμος για όλους. Χρειάζεται να δοκιμάσεις και ας κάνεις λάθη, για να βρεις πραγματικά αυτό που έχει αποτέλεσμα σε σένα και τον τρόπο ζωής σου

Ποια είναι όμως τα 5 συχνότερα λάθη που κάνουν οι διαιτολόγοι όσον αφορά την απώλεια βάρους; 

5 λάθη στην απώλεια βάρους

  1. Κάνεις πολλές αλλαγές μαζί
  2. Ακολουθείς αυστηρούς διατροφικούς κανόνες
  3. Κάνεις υπερβολική γυμναστική
  4. Καταναλώνεις πολύ μικρές μερίδες φαγητού
  5. Δεν ελέγχεις τις μερίδες σου

1. Κάνεις πολλές αλλαγές μαζί 

Όσες αλλαγές και αν πρέπει να κάνεις για να τρέφεσαι υγιεινά και να χάσεις βάρος, το να προσπαθείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα αντί να σε βοηθήσει θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αντ’ αυτού, επικεντρώσου σε μία ή δύο μόνο συνήθειες που μπορείς να κάνεις, και να τις κάνεις καλά, πριν προχωρήσετε στην επόμενη.

2. Ακολουθείς αυστηρούς διατροφικούς κανόνες

Πιθανώς δεν θα σε εκπλήσσει το γεγονός ότι οι περισσότερες δίαιτες δεν έχουν αποτέλεσμα. Τα αυστηρά σχήματα με πολύ συγκεκριμένους διατροφικούς κανόνες και περιορισμούς είναι το ακριβώς αντίθετο από τις υγιεινές συνήθειες που λέχουν αποτέλεσμα για σένα. Πρέπει να επικεντρωθείς σε εκείνες τις διατροφικές συνήθειες που είναι… μακράς διάρκειας που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.

3. Κάνεις υπερβολική γυμναστική

Η σωματική δραστηριότητα έχει πολλά οφέλη, αλλά δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείς μόνο και μόνο για να σου εξαφανίσει μαγικά όλες τις παραπάνω θερμίδες. Πολύ συχνά, μπορεί να υπερβάλεις για την ενέργεια που καταναλώνει το σώμα σου κατά την άσκηση και να με αφορμή τη σκληρή σου προπόνηση να τρως περισσότερο, επειδή πιστεύεις ότι έκαψες πολλές θερμίδες.

4. Καταναλώνεις πολύ μικρές μερίδες φαγητού

Προκειμένου να χάσεις βάρος, ο διαιτολόγος σου συνιστά πολύ μικρές μερίδες φαγητού, επηρεάζοντας το μεταβολισμό του σώματός σου τόσο πολύ που ο οργανισμός σου προσαρμόζεται στο να επιβιώνει με μικρές ποσότητες.

Μια γενική επιτυχημένη στρατηγική είναι να τροφοδοτείς το σώμα σου κάθε 3-4 ώρες με ένα γεύμα ή σνακ. Τα ισορροπημένα γεύματα παρέχουν στο σώμα σου τα “καύσιμα” και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

5. Δεν ελέγχεις τις μερίδες σου

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η ποσότητα είναι το μυστικό για τις μερίδες. Μπορεί για παράδειγμα να θέλεις να φας λίγα αμύγδαλα που είναι θρεπτικά και περιέχουν καλά λιπαρά και να είσαι εντάξει, αλλά άμα ξεφύγεις και φας παραπάνω από μια χούφτα, τότε θα έχεις καταναλώσει παραπάνω από 800 θερμίδες.