Χωρίς SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους

Χωρίς SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους

Μη υποχρεωτική από σήμερα, Δευτέρα είναι η προσκόμιση SafePass σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, ενώ το ωράριο απαγόρευσης μετακίνησης επεκτείνεται από απόψε, από τις 11.00 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.
 
Τις χαλαρώσεις των μέτρων είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή. Η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.
 
Η προσκόμιση SafePass δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ, ενώ περιλαμβάνονται και περαιτέρω βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον χώρο του αθλητισμού.

Η πτωτική τάση στο ποσοστό θετικότητας αλλά και η ξεκάθαρη μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, μας γεμίζει αισιοδοξία, είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και έχουμε σαφή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.
 
«Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις μας, το Εμβολιαστικό μας Πλάνο έχει προχωρήσει σε ακόμα πιο μικρές ηλικίες, απόρροια σε πολύ μεγάλο βαθμό της θετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες στο κάλεσμα για εμβολιασμό», είχε σημειώσει ο κ. Ιωάννου.
 
Ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει επίσης ότι «όλοι μαζί καταφέραμε να ανεβάσουμε τη χώρα μας στην 3η θέση ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη χορήγηση δόσεων ανά 100 κατοίκους», μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, για τις τεράστιες θυσίες που έκανε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του τους τελευταίους 15 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Οι επαναμολύνσεις είναι παρόμοια σοβαρές με την αρχική μόλυνση από...

Οι επαναμολύνσεις από κορονοϊό έχουν πιθανώς παρόμοια σοβαρότητα με την αρχική μόλυνση, αναφέρει μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Medicine». Πόσοι...
×