Υπερπληθυσμός αδέσποτων σκύλων παρατηρείται στο καταφύγιο στην Κοινότητα Βορόκληνης της επαρχίας Λάρνακας, με το Κοινοτικό Συμβούλιο να προτρέπει τους ιδιοκτήτες σκύλων να τοποθετούν στο ζώο τους μικροτσιπ.

Σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης αναφέρεται ότι στον «λόγω του υπερπληθυσμού στο καταφύγιο είναι τεράστια τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη φύλαξη και τον καθαρισμό των σκύλων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του καταφύγιου και την ομαλή εργασίς των εθελοντών που το διαχειρίζονται».

Προστίθεται ότι “το Κοινοτικό Συμβούλιο εφαρμόζει κατά γράμμα τις πρόνοιες της Νομοθεσίας που μεταξύ άλλων προνοούν τη φύλαξη του αδέσποτου σκύλου στο καταφύγιο για 15 μέρες μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Μετά το πέρας αυτών το Κοινοτικό Συμβούλιο δύναται να διαθέσει τον αδέσποτο σκύλο είτε σε νέο ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη, είτε να προβεί σε ευθανασία αυτού».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η «σημαντικότητα της τοποθέτησης μικροτσιπ στους σκύλους, καθώς πέραν του ότι αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών βάσει της νομοθεσίας, αποτελεί τη μοναδική λύση για άμεση εύρεση αυτού σε περίπτωση απώλειάς του».