Το φρούτο που βοηθά να κάψετε λίπος και να χάσετε κιλά

Χάστε έως 4 κιλά το χρόνο με ένα μήλο την ημέρα

Τρώγοντας ένα μήλο κάθε μέρα μπορεί να συμβάλλει στο να κάψουμε λίπος στην κοιλιά και να οδηγήσει σε μια απώλεια βάρους που ενδεχομένως να φτάσει τα τέσσερα κιλά ετησίως.

Τα μήλα, λόγω της πληθώρας τους σε φυτικές ίνες, προκαλούν το αίσθημα κορεσμού. Έτσι, η κατανάλωσή τους πριν από ένα γεύμα μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων τροφής και να αποτρέψει την επιλογή λιγότερο υγιεινών σνακ.

Ο διακεκριμένος διατροφολόγος Rob Hobson αναφέρει ότι τα μήλα είναι τρεις φορές πιο χορταστικά σε σχέση με μια μπάρα σοκολάτας και ασφαλώς πολύ πιο υγιεινά.

«Τα μήλα περιέχουν 1,2 γραμμάρια διαιτητικών φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια, κάτι που μας βοηθά να νιώσουμε πιο χορτάτοι και μειώνει την πείνα, ειδικά όταν καταναλώνονται πριν από ένα γεύμα», τονίζει ο κ. Hobson.

«Η πηκτίνη, μια φυτική ίνα που περιέχεται στα μήλα, βοηθά επίσης στη ρύθμιση του εντερικού μικροβιώματος. Η ποικιλία και η ισορροπία αυτών των βακτηρίων συνδέονται με την πρόληψη της αύξησης βάρους και της συσσώρευσης λίπους στο σώμα», εξηγεί ο ειδικός.

Η διατροφολόγος Lucy Dawson θεωρεί ότι το να καταναλώνεται ένα μήλο καθημερινά για ένα χρόνο αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους: «Το να τρώτε ένα μήλο κάθε μέρα πριν το βραδινό σας γεύμα μπορεί να είναι το κλειδί για την απαλλαγή από τα περιττά κιλά», λέει.