Το πορτοκάλι, μάς αδυνατίζει και ενισχύει  το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ένα πορτοκάλι την ημέρα την πίεση κάνει πέρα! Δύο πορτοκάλια την ημέρα θωρακίζουν την καρδιά!

Είναι το φρούτο που φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα του σε Βιταμίνη C, όμως αυτό δεν είναι το μόνο όφελός του. Δείτε πόσα άλλα οφέλη θα αποκτήσετε τρώγοντας ή πίνοντάς το, μες στα οποία φυσικά βρίσκεται και το αδυνάτισμα.

Ενυδάτωση και ευεξία

Αισθάνεστε αφυδατωμένοι; Αν ναι, τότε σύντομα μπορεί να αισθανθείτε και λίγο… πεσμένη. Γιατί, το ένα έχει άμεση σχέση με το άλλο. Ένας χυμός πορτοκάλι κάθε πρωί είναι πιο νόστιμος από ένα ποτήρι νερό, ενυδατώνει και γεμίζει τον οργανισμό με βιταμίνες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό 

Ένα ζουμερό πορτοκάλι θωρακίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού σας. Συγκεκριμένα, τα πορτοκάλια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αναλαμβάνουν να εξαλείψουν τους ιούς που τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να κολλήσετε.

Φροντίζει το σώμα 
Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε ότι τα πορτοκάλια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Και όλα αυτά χάρη στην πηκτίνη που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες. 

Φροντίζει την σιλουέτα

Παρά τη γλυκιά του γεύση το πορτοκάλι έχει λίγες θερμίδες και το σημαντικότερο, ικανοποιεί το αίσθημα πείνας, βοηθώντας σας να νικήσετε εύκολα αυτή την απογευματινή λιγούρα που πολλές φορές ξεκινάει με ένα γλυκάκι και καταλήγει με πρησμένο στομάχι. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στην πλούσια και ζουμερή σάρκα του πορτοκαλιού θα σας βοηθήσει να διατηρηθείτε για ώρα χορτάτοι.

Βοηθά στα προβλήματα όρασης
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, αν καταναλώνετε συστηματικά πορτοκάλια, τότε η ωχρά κηλίδα των ματιών προστατεύεται. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ένα πορτοκάλι την ημέρα, μείωσαν κατά 70% τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων όρασης.

Σταθερή πίεση, υγιής καρδιά
Πλούσια σε κάλιο, φτωχά σε νάτριο τα πορτοκάλια, άρα βοηθούν την πίεση μας να βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένα πορτοκάλι την ημέρα την πίεση κάνει πέρα! Είναι αποδεδειγμένο, επίσης,ότι δύο πορτοκάλια την ημέρα θωρακίζουν την καρδιά και μειώνουν τις πιθανότητες να χτυπηθείτε από πάθηση της καρδιάς κατά 20%.